van der Horst

De officiële WTCC-deelnemerslijst voor 2015

FIA WTCC
FIA WTCC
EuroSport Events, de promotor van het WTCC, maakte donderdagavond in Barcelona de officiële deelnemerslijst voor het seizoen 2015 bekend. Daarop prijken 20 namen, verdeeld over vier verschillende merken. Liefst vijf WTCC-kampioenen pogen dit jaar een nieuwe titel aan hun palmares toe te voegen. We noteren géén echte verrassingen, al zet Sébastien Loeb Racing maar één Citroën C-Elysée in.
  • Skylimit Events

Citroën C-Elysée - Citroën Total WTCC
Citroën C-Elysée - Citroën Total WTCC
Zoals eerder gemeld zet Citroën Total WTCC vier wagens in voor regerend kampioen José Maria Lopez, Yvan Muller, Sébastien Loeb en Ma Qing Hua. Het debuterende Sébastien Loeb Racing houdt het zoals gezegd bij één wagen, voor Mehdi Bennani. Het klantenteam had aanvankelijk gemeld twee auto's te zullen inzetten maar wellicht is het terugschroeven tot één wagen terug te brengen tot het feit dat Ma het statuut van fabrieksrijder kreeg. Citroën gaf donderdag overigens ook de livrei van de officiële C-Elysées vrij.

Ook Honda verschijnt dit jaar met vijf Civic WTCC aan de start: Tiago Monteiro en Gabriele Tarquini bemannen de twee officiële wagens, terwijl Norbert Michelisz (Zengő Motorsport), Dušan Borković (Proteam Racing) en Rickard Rydell (Nika International) voor de Yokohama Drivers Trophy zullen strijden.

Bij LADA Sport Rosneft vertrouwt men op de rijke ervaring van James Thompson en Rob Huff om van de nieuwe Vesta een winner te maken, terwijl de jonge Mikhail Kozlovskiy zich onder hun hoede verder in het toerwagenvak zal bekwamen. LADA Sport is niet present in Barcelona en het is ook niet zeker dat het trio voor de seizoenopener in Argentinië over de nieuwe wagen zal kunnen beschikken. Deze week wordt de Vesta op zijn conformiteit met de homologatiefiche gecheckt. Mocht blijken dat de auto daartoe nog verschillende wijzigingen dient te ondergaan, dan worden voor de manche in Termas de Rio Hondo de oude Granta's van onder het stof gehaald.

Geen nieuwe namen voorlopig wanneer we het over de Chevrolet Cruze-vertegenwoordigers hebben. Eerder noteerden we reeds de deelname van Hugo Valente en John Filippi bij Campos Racing, het Spaanse team zou nu en dan ook een derde wagen inzetten. Ook het weder optredende Craft Bamboo zal later in het seizoen twee auto's op de grid brengen, voorlopig blijft het bij één Chevrolet Cruze WTCC TC1 voor rookie Grégoire Demoustier. Dat  Tom Chilton en Tom Coronel andermaal de kleuren van ROAL Motorsport verdedigen, was al langer geweten. Stefano d'Aste tenslotte opteerde voor zijn come back voor ALL-INKL.COM Münnich Motorsport, het team uit Saksen hoopt eveneens op korte termijn een tweede rijder te kunnen aankondigen.

WTCC General Manager François Ribeiro die de voorbije maanden niets onverlet liet om het TC1-veld verder te stofferen, toonde zich met minimum 20 wagens tegenover 15 bij de start van vorig seizoen een tevreden man. "We verwachten dat Campos Racing een derde wagen op een race to race basis zal inzetten en in dat geval zouden alle 21 reeds gebouwde wagens ook daadwerkelijk op de baan terug te vinden zijn. We verwelkomen daarenboven drie nieuwe en/of wederoptredende teams, terwijl niet minder dan 14 nationaliteiten vertegenwoordigd zullen zijn van zodra Münnich Motorsport zijn tweede rijder bekend maakt", aldus de Fransman.

Officiële deelnemerslijst WTCC 2015

2 Honda Racing Team JAS Gabriele Tarquini (ITA) Honda Civic WTCC
3 ROAL Motorsport Tom Chilton (GBR)* Chevrolet RML Cruze TC1
4 ROAL Motorsport Tom Coronel (NLD)* Chevrolet RML Cruze TC1
5 Zengő Motorsport Norbert Mischelisz (HUN)* Honda Civic WTCC
7 Campos Racing Hugo Valente (FRA)* Chevrolet RML Cruze TC1
9 Citroën Total WTCC Sébastien Loeb (FRA) Citroën C-Elysée WTCC
11 Craft Bamboo Grégoire Demoustier (BEL)* Chevrolet RML Cruze TC1
12 LADA Sport Rosneft Rob Huff (GBR) LADA Vesta
14 LADA Sport Rosneft Mikhail Kozlovskiy (RUS) LADA Vesta
15 LADA Sport Rosneft James Thompson (GBR) LADA Vesta
18 Honda Racing Team JAS Tiago Monteiro (PRT) Honda Civic WTCC
19 Nika International Rickard Rydell (SWE) Honda Civic WTCC
25 Sébastien Loeb Racing Mehdi Bennani (MAR)* Citroën C-Elysée WTCC
26 ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Stefano D’Aste (ITA)* Chevrolet RML Cruze TC1
27 Campos Racing John Filippi (FRA)* Chevrolet RML Cruze TC1
33 Citroën Total WTCC Ma Qing Hua (CHN) Citroën C-Elysée WTCC
37 Citroën Total WTCC José María López (ARG) Citroën C-Elysée WTCC
68 Citroën Total WTCC Yvan Muller (FRA) Citroën C-Elysée WTCC
98 Proteam Racing Dušan Borković (SRB)* Honda Civic WTCC
TBA ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Chevrolet RML Cruze TC1

*Komt in aanmerking voor de Yokohama Drivers’ Trophy

Foto's: Hans van Onsem & Citroën Total




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 13 februari 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons