De prijzen zijn verdeeld

Jean-Antoine Sabatier - Bugga One
Behalve het feit de Fransman Mathieu Serradori (Predator), ex-leider en voor de start van de tiende etappe nog tweede in de stand na zijn landgenoot Jean-Antoine Sabatier, uit de wedstrijd verdween, is er vooraan niet veel veranderd in de Africa Eco Race. Sabatier won in zijn Bugga One de tiende en elfde etappe en zal op zondag als winnaar het strand van Dakar bereiken. Idem voor de Noor Pal Anders Ullevalseter die meer dan waarschijnlijk de titel zal pakken bij de motoren na een demonstratie vanaf de eerste wedstrijddag. Onze landgenoot Gilles Vanderweyen lag quasi een ganse week op koers voor een podiumplaats bij de motoren, maar verloor kostbare tijd en werd nog voorbij gestoken voor Ingo Waldschidt. Geen podiumplaatsen dus voor een Belg deze editie van de Afric Eco Race waarin het voltallige team rond Jacky Loomans de grote pechvogels waren.

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Africa Eco Race op zaterdag 10 januari 2015.