van der Horst

Deelname Red Bull-teams in 2016 onzeker door motorperikelen

Daniil Kvyat - Red Bull Racing
Daniil Kvyat - Red Bull Racing
Red Bull en Renault gaan, na vier erg succesvolle jaren van 2010 tot en met 2013, vanaf volgend seizoen zo goed als zeker hun eigen weg. De plannen voor een overstap naar Ferrari-motoren voor zowel Red Bull als zusterteam Toro Rosso zijn erg concreet maar ergens wringt het schoentje toch, zo leerden we van teambaas Christian Horner in Suzuka. Hij maakt zich terecht zorgen over de toekomst.
  • Prospeed Competition
Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Het probleem is dat Ferrari, dat de pers buiten de zaak wil houden en voorlopig geen enkele commentaar geeft, slechts bereid zou zijn om Red Bull te voorzien van aangepaste motoren in 2015-specificatie en niet van de nieuwe 2016-krachtbron die het Italiaanse team zelf zal gaat gebruiken. Eerder ving Red Bull al bot bij Mercedes, dat met het leveren van hun motoren aan een machtig team als Red Bull Racing vreesde om volgend seizoen zelf naast de hoofdprijs te grijpen. De krachtbronnen die Mercedes bij Williams en Force India onderbrengt zijn overigens ook niet 100% dezelfde als die waarover het fabrieksteam beschikt.

Christian Horner - Sebastian Vettel - Kimi Räikkönen
Christian Horner - Sebastian Vettel - Kimi Räikkönen
Christian Horner zei in Suzuka dat de klok nu wel heel erg begint te tikken, en sluit zelfs een stopzetting van de activiteiten van zowel Red Bull Racing als Toro Rosso voor volgend seizoen niet uit. Die beslissing ligt overigens niet in zijn handen, wel in die van Red Bull-oprichter en eigenaar Dietrich Mateschitz. De overeenkomst omtrent de stopzetting van het contract met hun huidige leverancier Renault is zo goed als rond, dus daar lijkt een verdere samenwerking ook uitgesloten. Renault tekende vandaag trouwens een intentieverklaring voor de overname van het Lotus F1-team, een nieuwtje dat wij afgelopen vrijdag al brachtten.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Formule 1 op maandag 28 september 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons