van der Horst

Deelnemers FIA WEC zijn met 28 - Porsche maakt comeback in GTE

Eerste bocht WEC 6 Hours of Bahrain 2016
Eerste bocht WEC 6 Hours of Bahrain 2016
Vandaag werd de deelnemerslijst voor het zesde seizoen van het FIA World Endurance Championship bekendgemaakt. Deze telt in totaal 28 wagens, een kleine daling ten opzichte van vorig jaar, onder meer door het wegvallen van Audi in de LMP1-klasse. De overstap van Rebellion naar LMP2 reduceert het aantal inschrijvingen in de topklasse naar vijf stuks; de beide Porsche's en Toyota's krijgen opnieuw gezelschap van de ByKolles CLM P1/01.
G-Drive Racing Oreca
G-Drive Racing Oreca
Door de aankondiging van Toyota van vanochtend mag het FIA WEC echter al zeker in Spa en tijdens de 24 Heures du Mans een extra LMP1-wagen verwelkomen. In LMP2 bestaat het gehele veld uit Oreca 07's met Gibson krachtbron, al gaat het Oreca-chassis bij Signatech als een Alpine door het leven. Naast Manor, TDS Racing, G-Drive en Rebellion zien we daar ook Jackie Chan DC Racing aan de start.

Porsche 911 RSR GTE 2017
Porsche 911 RSR GTE 2017
Het debuut van de Ford GT's was vorig jaar groot nieuws, dit seizoen zullen de twee fabrieks-Porsches met middenmotor hoge ogen gaan gooien in de GTE Pro-klasse. De beide bolides uit Stuttgart en de beide Ford's krijgen opnieuw concurrentie van een duo Aston Martin's en Ferrari's, gerund door AF Corse. De troepen van Amato Ferrari zullen ook twee Ferrari's 488 GTE runnen in de Am-klasse, respectievelijk voor Spirit of Race en Clearwater Racing. De twee 'oudere' Porsches (eentje van Dempsey-Proton en eentje van Gulf Racing) krijgen in Am nog gezelschap van één Aston Martin.

--- Voorlopige deelnemerslijst FIA WEC 2017 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op donderdag 2 februari 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons