van der Horst

Dennis Kuipers maakt comeback in WRC

Kuipers-Buysmans - Ford Fiësta RS WRC
Kuipers-Buysmans - Ford Fiësta RS WRC
Het FERM World Rally Team zal samen met Dennis Kuipers aan de start komen van de WRC manches in Duitsland en Frankrijk. Zodoende komt de Nederlander Dennis Kuipers samen met zijn Belgische co Robin Buysmans na een afwezigheid van meer dan een jaar opnieuw aan de start in het wereldkampioenschap rally.
De comeback van Kuipers op het hoogste niveau en het FERM World Rally Team wordt gerealiseerd met een Ford Fiësta RS WRC van M-Sport. Om opnieuw wat ritme op te doen zal hij samen met co Robin Buysmans in een Ford Fiësta S2000 aantreden in de Rallye Wartburg begin augustus. Hierna zal hij een tweedaagse test afwerken in de Ford Fiësta RS WRC.

De 28-jarige Kuipers zal voor de vierde maal aantreden in de ADAC Deutschland Ralley die hij beschouwd als zijn thuiswedstrijd en waar zoals steeds veel Nederlandse supporters langs de weg staan.

2011 was het beste WRC seizoen van de Nederlander met zeven resultaten binnen de top 10 en uiteraard niet te vergeten zijn vijfde plaats in Frankrijk.

Foto: FERM World Rally Team



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 1 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Deutschland.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons