van der Horst

Detroit: winst voor gebroeders Taylor - Goossens crasht

Jordan en Ricky Taylor - Wayne Taylor Racing
Jordan en Ricky Taylor - Wayne Taylor Racing
Wayne Taylor Racing, met Ricky en Jordan Taylor, hebben de IWSC-wedstrijd op Bell Isle op hun naam geschreven. Christian Fittipaldi en Joao Barbosa, vertrokken vanuit pole op slechtere banden na een spin in de kwalificatie, moesten zich tevreden stellen met de tweede plaats. Op een knappe derde algemene plaats kwam de winnaar in de PC-klasse, Starworks Motorsport met Alex Popow en Renger van der Zande. In GTD won de Dodge Viper van Riley Motorsports met Ben Keating en Jeroen Bleekemolen.
Renger van der Zande - Starworks Motorsport
Renger van der Zande - Starworks Motorsport
Voor Marc Goossens was het een wedstrijd in mineur. Vertrokken als tweede in de Corvette DP van Visit Florida Racing kende onze landgenoot een mindere start en reed als derde rond. Na een kwartier raakte hij lichtjes een bandenmuur aan waardoor hij zijn achtervleugel verloor. Zonder neerwaartse druk achteraan vloog de Belg een bocht later stevig de muur in. Bij het weerkaatsen op de baan werd hij nog eens geramd door de #31 van Action Express Racing. Ook Michael Shank Racing kende problemen in hun Ligier-Honda waardoor de Mazda's, veel minder competitief als op Laguna Seca, derde en vierde werden in de P-klasse.

GTD podium: Bergmeister, Lindsey, Bleekemolen, Keating, Balzan en Nielsen
GTD podium: Bergmeister, Lindsey, Bleekemolen, Keating, Balzan en Nielsen
In PC werden winnaars Popow/van der Zande knap derde algemeen. Die eer leek aanvankelijk weggelegd voor Colin Braun/Jonathan Bennett van Core Autosport maar in de slotfase maakte Braun een foutje in de haarspeldbocht en diende zich tevreden te stellen met plaats twee. In GTD wonnen Bleekemolen/Keating nadat ze gedurende heel de wedstrijd konden stand houden tegen de aanvallen van Patrick Lindsey en vooral Jörg Bergmeister in hun Porsche van Park Place Motorsports. Scuderia Corsa met Christina Nielsen en Alessandro Balzan vervolledigden het podium. De volgende wedstrijd is binnen vier weken met de Sahlen's Six Hours of the Glen.

UITSLAG IWSC DETROIT

Foto's: IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 5 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Detroit.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons