van der Horst

Di Resta gaat opnieuw DTM rijden voor Mercedes

Paul di Resta keert terug naar DTM-schaapsstal
Paul di Resta keert terug naar DTM-schaapsstal
Mercedes-Benz blikt terug op een vrij teleurstellend DTM-seizoen en wil in 2014, het jaar waarin het zijn 120ste verjaardag in de autosport viert, sterk voor de dag komen. Het merk met de ster versterkt zijn effectieven met de komst van Paul di Resta, terug van weggeweest na vier jaar in de Formule 1 te hebben doorgebracht bij Force India.
  • Dreamdrive
In de periode dat Di Resta in F1 actief was, haalde hij nooit het podium, maar dat was even anders in het DTM waarin hij reeds van 2007 tot 2010 voor rekening van Mercedes racete. De 27-jarige Schot lukte in de 42 wedstrijden die hij in die periode  betwistte zes poles, zeven snelste ronden en zes overwinningen en schopte het in zijn laatste seizoen tot DTM-kampioen voor Paffett en Spengler om dan richting F1 te trekken.

Di Resta werd voor het eerst door Mercedes gespot toen hij in 2000 de McLaren Mercedes Champions of the Future Kart Series won. In 2005 debuteerde hij in de Formula 3 Euro Series als Mercedes-Benz Junior-rijder en kroonde zich in zijn tweede seizoen tot kampioen, spijts tegenstand van o.m. Sebastian Vettel.. In 2007 debuteerde hij voor het merk uit Stuttgart in het DTM.

DTM Mercedes AMG C-Coupé
DTM Mercedes AMG C-Coupé
Met het aantrekken van Di Resta naast topper Gary Paffett kan Mercedes thans op de ervaring van twee oud-DTM-kampioenen bogen, maar zet hiermee ook een stap terug na een moeilijk seizoen 2013 waarin het merk resoluut voor de verjonging van de effectieven had geopteerd.

De Schot gaat, net als de zes andere rijders die reeds door Mercedes voor de DTM-campagne werden bevestigd, vandaag aan de slag in Portimão, aan het stuur van een DTM Mercedes AMG C-Coupé. Op de Portugese omloop wordt deze week de eerste collectieve DTM-test georganiseerd.

Foto's: Daimler AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 21 januari 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons