DMV 4 Stunden rennen: Winst voor Porsche - Maxime Martin vijfde

ADAC Qualifying Race 24h Nürburgring in beeld gebracht
Zaterdag werd op de Nürburgring een week na de kwalificatierace voor de 24 uren, de tweede wedstrijd voor het VLN kampioenschap verreden. De ingekorte race die na een zware crash voor bijna vier uren werd stil gelegd, werd verrassend gewonnen door de Frikadelli Porsche van Patrick Pilet, Patrick Huisman, Klaus Abbelen en Sabine Schmitz. BMW, dat vorige week in de Qualifying Race voor de 24 uren nog de vier eerste plaatsen bezette, vertrok nochtans als favoriet maar moest ditmaal het onderspit delven. De beste vertegenwoordiger van het Beierse merk was de Marc VDS Racing Z4 GT3 van Jörg Müller en Maxime Martin op een vijfde plaats.
De ROWE Mercedes SLS met Nico Bastian aan het stuur nam bij de start resoluut de leiding, maar al in de eerste ronde ging Patrick Huisman, gestart van op de vijfde plaats, hem voorbij. De Nedelander bouwde een voorsprong uit van 20 seconden toen een zware crash op Pflanzgarten tussen twee Porsche’s zorgde voor een neutralisatie. De vangrail was over een grote afstand beschadigd en het duurde meer dan 3 uren om deze te herstellen. Na een dubbele opwarmronde werd de race verder gezet en het was ditmaal de Phoenix Audi R8 LMS van Fässler en Winkelhock die de leiding overnam en dit tweede gedeelte won. Wanneer echter de resultaten van beide wedstrijdhelften werden opgeteld ging de overwinning uiteindelijk toch naar de Porsche voor de Audi. Ook plaatsen drie en vier waren voor Porsche, het Falken Porsche Team exemplaar van Martin Ragginger en Alexandre Imperatori werd tweede voor de Manthey 911 GT3 RSR van Georg Weiss, Oliver Kainz, Michael Jacobs en Jochen Krumbach.

BMW was de verliezer van de race, ondanks dat het merk vertegenwoordigd werd door teams als Marc VDS en Schubert Motors kwamen de Z4’s nooit in aanmerking voor de zege. Jörg Müller en Maxime Martin redden de eer met een vijfde plaats net een plaats beter dan het Schubert exemplaar van Jens Klingmann, Martin Tomczyk en Claudia Hürtgen. De ROWE Mercedes die van op de pole vertrok was nog verder terug te vinden op een elfde plaats.

Uitslag VLN Round 2 - DMV 4 Stunden rennen 2014 (PDF).

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op maandag 14 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting DMV 4 stunden rennen.