van der Horst

Donington: Beechdean Aston Martin kampioen na incidentrijke race

Beechdean AMR - Aston Martin V12 Vantage GT3
Beechdean AMR - Aston Martin V12 Vantage GT3
Andrew Howard en Jonny Adam hadden in Donington aan een vijfde plaats genoeg om voor de tweede keer in drie jaar tijd de British GT titel naar het Beechdean Aston Martin kamp te halen. Nochtans keek het duo voor de race aan tegen een achterstand van twee punten op de Ecurie Ecosse BMW Z4 GT3 (Barwell) van uittredend kampioen Marco Attard en Alexander Sims.
  • St. Paul
Ecurie Ecosse - BMW Z4 GT3
Ecurie Ecosse - BMW Z4 GT3
De Aston Martin V12 Vantage GT3 leek in het voordeel te zijn op het circuit van Donington dit weekend, dat bewees TF Sport overduidelijk. Het team veroverde niet alleen de pole met het duo Andrew Jarman/Jody Fannin, in de wedstrijd over 120 minuten scoorde het bovendien ook een 1-2, waarbij de zege was weggelegd voor de zusterwagen van Matt Bell en Derek Johnston. Daarachter gebeurden er echter heel wat incidenten, waarbij de Ecurie Ecosse BMW het voornaamste slachtoffer was. Attard kwam vroeg in de wedstrijd in aanraking met een tragere GT4 waarbij de stuurinrichting werd geraakt.

Start British GT Donington
Start British GT Donington
Opgave dus voor Ecurie Ecosse, maar bij Beechdean moest men nog steeds 20 successeconden overkomen en vervolgens achtste worden om de titel binnen te halen. In eerste instantie bevond de wit-blauwe Aston van de roomijs fabrikant zich nog buiten de top tien, maar na een sterke stint van AMR-fabrieksrijder Jonny Adam kwam de wagen als vijfde over de finishlijn, wat ruim voldoende was voor de titel. Zoals eerder aangekondigd zal de Britse formatie nu zijn pijlen richten op Le Mans en dus in 2016 overstappen naar de GTE-versie van de Aston Martin Vantage.

Foto's: British GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in British GT Championship op zondag 13 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Donington.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons