van der Horst

Doorgedreven test van Jacques Villeneuve met Peugeot 208 voor WK Rallycross

Jacques Villeneuve
Jacques Villeneuve
Na een korte test afgelopen maand, heeft Jacques Villeneuve het voorbije weekend voor de eerste keer echt kunnen proeven van zijn rallycross bolide voor dit seizoen. De Canadees nam in Lydden Hill het stuur van een Peugeot 208, een doorontwikkeling van de Leeuw waarmee onder meer onze landgenoot Michaël De Keersmaecker vorig seizoen nog in actie kwam. De wereldkampioen Formule 1 uit 1997 legde in het totaal 40 ronden af, al werd hij aan het begin van de dag nog gehinderd door een probleem met de stuurbekrachtiging.
  • Powercars
Jacques Villeneuve - Peugeot 208 SuperCar
Jacques Villeneuve - Peugeot 208 SuperCar
De Peugeot liep bij RX-debutant Jacques Villeneuve in Kent dus niet zonder problemen, maar aan het einde van de test had de voormalige Indianapolis 500 winnaar een goede zestig kilometer verteerd. Albatec Racing zal voor de start van het seizoen nog gaan testen om de Peugeot 208 op punt te kunnen stellen, maar waar en wanneer is nog niet geweten. Inzake de plannen van  Michaël De Keersmaecker blijft het vooralsnog koffiedik kijken waar de snelle Vlaams-Brabander zal landen.

Het WK Rallycross start begin mei in Portugal tijdens het weekend van 3 en 4 mei. Vanaf de tweede meeting, in Lydden Hill, vallen er ook punten te verdelen in het Europees kampioenschap Rallycross, welke vijf meetings deelt met de WK-kalender.

Foto: Peugeot



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Rallycross Internationaal op dinsdag 25 februari 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons