van der Horst

Dries Van Langendonck wint openingsmanche van het Europese kampioenschap - Top vijf voor Thibaut Ramaekers

Dries Van Langendonck & Thibaut Ramaekers
Dries Van Langendonck & Thibaut Ramaekers
Dries Van Langendonck veroverde een schitterende overwinning dit weekend. Op het circuit van Valencia won de jonge Limburger de openingsmanche van het Europese Kampioenschap OK-Junior CIK-FIA! Door als vijfde in de Finale OK te finishen wist ook Thibaut Ramaekers zich in Spanje in de kijker te rijden.
Wat een weekend voor Dries Van Langendonck! Bij de openingsmanche van het Europese Kampioenschap OK-Junior van de CIK-FIA in Valencia won de rekruut 2024 van het RACB National Team op schitterende wijze de Finale. De Limburger volgde zo Thibaut Ramaekers op, die twaalf maanden geleden in dezelfde finale op het Spaanse circuit wist te zegevieren.

Dries Van Langendonck
Dries Van Langendonck
“Ik ben heel blij dat ik deze spannende wedstrijd wist te winnen, en zo mijn doelen wist te bereiken”, stelt de wereldkampioen van 2023. “De start van op de tweede plaats en de buitenste lijn was niet makkelijk. Op bepaalde momenten was ik helemaal ingesloten, verloor ik wat posities en ik heb een paar ronden nodig gehad om uit de groep van achtervolgers weg te rijden. Nadien heb ik alles gegeven om de kloof met leider Niklas Schaufler te verkleinen en hem in te halen. Een heel intens duel, maar zo opwindend! Motor, chassis, afstellingen: alles bleek tijdens deze wedstrijd heel goed te functioneren, en dat schenkt me heel veel vertrouwen voor het vervolg van het seizoen.”

Eerder tijdens de meeting had de rijder uit Zolder al indruk gemaakt door een paar mooie prestaties neer te zetten: pole positie, vier zeges in vijf kwalificatieraces en een overwinning in de Super Heat B. Door de finale te winnen en de leiding in de tussenstand te nemen rondde Dries het zo goed als perfecte weekend dus op de mooist mogelijke af!

RAMAEKERS IN DE TOP 5 IN OK

Ook Thibaut Ramaekers, die in de OK-categorie aan de slag ging, liet zich positief opmerken. In de finale zette de jongeman uit Chimay een heel mooie inhaalrace neer, en rukte op van de 14de naar de vijfde plaats! Zo zette hij nog maar eens in de verf dat hij dit seizoen één van de te volgen rijders zal worden.

Thibaut Ramaekers
Thibaut Ramaekers
“Ik ben blij dat ik in deze finale in de top 5 ben kunnen finishen, want na de eerste bocht was ik zelfs naar de 20ste plaats teruggevallen”, aldus de 14-jarige, een van de jongste rijders van het startveld. “Dit moet één van mijn beste finales ooit geweest zijn! Ik voelde me echt goed in de kart, wat me toeliet een hoger ritme dan mijn tegenstanders aan te houden, vooral in de tweede helft van de race. Ik onthoud heel wat positieve punten uit deze verplaatsing naar Spanje, vooral op het vlak van het beheren van de banden en het inhalen. Ik heb ook nog een paar aspecten ontdekt waarin het beter kan. De kwalificaties bijvoorbeeld, waarin ik in de toekomst beter wil doen dan de 29ste plaats van Valencia.”

De twee vertegenwoordigers van het RNT trekken dus vol zin om hun goede prestaties te bevestigen richting de tweede manche van de Europese campagne. Die wordt van 25 tot 28 april afgewerkt op het circuit van het Franse Val d’Argenton!

RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Karting op maandag 25 maart 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons