van der Horst

DTM: Maxime Martin Rookie of the year

Maxime Martin
Maxime Martin
Maxime Martin kwam in Zandvoort als zesde over de streep, na als zestiende te zijn gestart. Een indrukwekkende inhaalrace, die ook goed was voor een extra eretitel: van de vier Rookies die dit jaar in de DTM aan de start kwamen is de vertegenwoordiger van het RACB National Team nu al zeker de best geklasseerde.
  • De Swert Opticiens
Toch was de DTM-meeting in Zandvoort niet opperbest begonnen voor onze landgenoot. Tijdens de kwalificaties op zaterdag baarde een nukkige benzinepomp hem wat zorgen. Het ding haperde wat, waardoor de jonge Belg niet alles uit zijn BMW M4 kon halen. “Door dat probleempje kon ik pas de 17de tijd neerzetten”, legt Martin uit.

Omdat een andere deelnemer nog een straf opliep, kon de vertegenwoordiger van het RACB National Team in de DTM als 16de op de startgrid plaatsnemen. Alles was klaar voor een mooie inhaalrace, evenwel. “Ik vertrok op harde banden, maar gedurende een tijdje zat ik vast in het verkeer”, vertelt de Brusselaar. “Maar het was een heel bewogen race en heel wat rijders kwamen met elkaar in contact. Er waren in totaal vier tussenkomsten van de safety car. Omdat ik aan het eind van de race de zachte banden kon laten monteren, kon ik mijn tegenstanders één voor één inhalen. Op een gegeven moment lag ik 18de, maar ik ben wel als zesde over de streep gekomen.”

Met die acht extra punten staat Maxime Martin nu zesde in de tussenstand, met nog één meeting te gaan. Dat maakt dat de rijder van het RACB National Team nu al zeker is van de titel van Rookie van het jaar 2014. “Het is slechts een eretitel, maar ik ben er wel trots op”, lacht de Belg. “Rookie van het jaar kan je maar in één seizoen worden. Nico Müller, Antonio Felix da Costa en Vitaly Petrov waren de andere Rookies dit jaar. Maar omdat ik nu al een onoverkomelijke voorsprong in het kampioenschap heb, kunnen ze mij die lauwerkrans niet meer afnemen. Ik ben trouwens blij dat ik Marco Wittmann als Rookie van het jaar kan opvolgen.”

Door de tweede plaats van Wittmann dit weekend, en de zesde van Martin uiteraard ook, scoorde Team RMG 26 extra punten, waardoor ze nu ook de teamtitel hebben binnengehaald, enkele weken na de rijderstitel te hebben veroverd.

RACB Sport press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 29 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Circuit Park Zandvoort.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons