van der Horst

Red Bull Ring: Voorbeschouwing Maxime Martin

Podium na DTM te Zandvoort 2015
Podium na DTM te Zandvoort 2015
Maxime Martin rijdt dit weekend in de Oostenrijkse manche van de DTM. Op de Red Bull Ring waren de BMW’s vorig jaar aan het feest. De vertegenwoordiger van het RACB National Team hoopt dat de vorm van de M4’s in Zandvoort ook in de Oostenrijkse bergen aanwezig zal zijn.
De zomerpauze is in zicht voor de DTM. Na de Norisring eind juni en de Nederlandse uitstap in Zandvoort half juli slaan de tenoren van het Duitse toerwagenkampioenschap dit weekend hun tenten op in de buurt van het Oostenrijkse Spielberg. “Een omloop waar we uitstekende herinneringen aan overhouden”, legt Maxime Martin uit. “Vorig jaar wisten de BMW’s er de eerste vier plaatsen te bezetten.
 
U herinnert zich nog dat de M4’s drie weken geleden in Zandvoort ook in goeden doen waren. Onze landgenoot liet er trouwens zijn eerste podium van het seizoen optekenen.
Kan een identiek scenario ook op de Red Bull Ring verwacht worden?
Ik hoop het van harte”, stelt Maxime. “Maar er is één element dat onze tijden zal bepalen. Een gewichtselement om precies te zijn, want we krijgen wat extra ballast mee. In Zandvoort wogen de BMW’s ongeveer 25 kg. minder dan de concurrentie. In Oostenrijk zijn ze zowat 20 kg. zwaarder. De vraag is of dat een grote invloed op onze prestaties zal hebben.
 
Het circuit spreekt onze vertegenwoordiger in de DTM wel aan.
Het gaat op en neer op de Red Bull Ring, én er zijn heel wat snelle bochten, maar ook wat trage haarspelden. Het is niet het allerleukste circuit, maar ik rij er wel graag. Wat vooral indrukwekkend is, is het decor. Heel majestueus en de nieuwe eigenaars van het circuit hebben de infrastructuur prachtig opgefrist.”
 
Een ideale context dus: “Zoals iedere keer wil ik proberen de beste BMW-rijder te zijn”, besluit Maxime.


RACB press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 31 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons