van der Horst

Dubai: voorbeschouwing van Denis Dupont

Denis Dupont - Seat Leon TCR
Denis Dupont - Seat Leon TCR
Voor Denis Dupont is het seizoen nog niet afgelopen. Dit weekend komt de vertegenwoordiger van het RACB National Team in actie tijdens de laatste meeting van de TCR International Series in Dubai. Aan het stuur van een SEAT Leon zou dat een heel leerrijke verplaatsing moeten worden.
We reizen om te leren, heet het. Dus heeft Denis Dupont zich aan het eind van het seizoen een heel interessant mini-programma samengesteld: “Dankzij mijn partners kan ik me meten met de rijders in de TCR International Series. Hoewel de ervaring in Shejiang heel wat korter werd dan verwacht, heb ik er toch heel wat kunnen opsteken. Ik zet mijn leerschool dit weekend in Dubai verder, bij de laatste meeting van het seizoen 2017.”
 
Het is een omloop die de jonge Belg pas tijdens de eerste trainingssessies voor het eerst kon afwerken. “Toch was het geen volledige stap in het onbekende”, legt Denis uit. “Vooraleer ik naar de Emiraten trok heb ik nogal wat onboardbeelden bekeken en heb ik ook wat ronden op een simulator afgewerkt. Uiteraard heb ik ondertussen ook de trackwalk afgewerkt, aandachtiger dan ooit.”
 
Net zoals in China heeft de vertegenwoordiger van het RACB National Team geen precies doel voor ogen. “Het doel is te leren, meer ervaring op te doen, om zo een toekomst op het internationale vlak voor te bereiden. Dit gezegd zijnde, eens ik mijn helm op heb zal ik alles geven om het potentieel van mijn SEAT Leon optimaal te benutten.”

RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR International Series op vrijdag 17 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dubai.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons