van der Horst

Dušan Borković breit vervolg aan ETCC-seizoen met Hongaars team

Dusan Borkovic in goed gezelschap
Dusan Borkovic in goed gezelschap
Dušan Borković verlengt zijn samenwerking met het Hongaarse B3 Racing Team voor de rest van het ETCC-seizoen en dat aan het stuur van een SEAT Leon Cup Racer. Borkovic debuteerde met het team op de Hungaroring waar hij één van beide, felbevochten wedstrijden won. Een sterke start, waaraan thans een vervolg wordt gebreid.
Nadat hij het WTCC en het Proteam Racing de rug had toegekeerd, ging Dušan Borković aan de slag in het ETCC. Voor de eerste meeting van het seizoen op de Hungaroring vervoegde hij het lokale B3 Racing Team. In een incidentrijke eerste race liep de Serviër er tegen een drive-through aan nadat hij Mato Homola in een verhit duel richting bandenstapel had getikt, maar remonteerde alsnog naar de vijfde plaats. Dankzij een overwinning in het tweede treffen staat Borković na de eerste meeting op een met Ferenc Ficza gedeelde eerste plaats.

Borković is ook populair in Hongarije waar hij het tweemaal tot Hongaars vice-kampioen karting schopte. Vrijdag aanstaande mag hij dan ook als eerste het nieuwe HELL (ENERGY) Karting-circuit inrijden ter gelegenheid van de opening van het Avalon Park, een groots attractiepark waar  in de toekomst drommen toeristen op af zullen komen.

Foto: Dusan Borkovic press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 10 juni 2015.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons