van der Horst

Dušan Borković krijgt duwtje in de rug

Dušan Borković op de persconferentie met Servische Automobielassociatie
Dušan Borković op de persconferentie met Servische Automobielassociatie
Dušan Borković, de boomlange Serviër die zich vorig seizoen geregeld in de kijker wist te rijden, timmert verder aan zijn WTCC-carrière. Borković krijgt hierbij voortaan de steun van de Serbian Automobile Association én AMS Insurance die zich laatst als sponsors van de inmiddels in Servië tot nationale sportheld verheven rijder meldden. Hoewel Borković' aanwezigheid voor 2015 nog niet officieel werd bevestigd, vinden we de 30-jarige piloot uit Pančevo volgens de WTCC-site sowieso op de startgrid van de seizoensopener in Argentinië terug.
Dušan Borković  - Campos Racing RML Chevrolet
Dušan Borković - Campos Racing RML Chevrolet
Net als Hugo Valente, diens teamgenoot bij Campos Racing, deelde Borković anno 2014 geregeld in de klappen, maar achter het stuur van de Campos TC1 RML Chevrolet bewees de Serviër ook geregeld zijn intrinsieke snelheid. Hoewel hij door een kwetsuur aan de hand voor de Macau-finale forfait moest geven, redde hij ongetwijfeld zijn WTCC-debuutseizoen met een knappe tweede plaats achter Gabriele Tarquini in het tweede Suzuka-treffen.

Of de man opnieuw bij Campos Racing aan de slag gaat, dient afgewacht. Zelf stelde hij te onderhandelen met verschillende teams en stak daarbij zijn interesse voor een Honda Civic-stuur niet onder stoelen of banken. Na het vertrek van Honda-vertegenwoordiger Mehdi Bennani naar Sébastien Loeb Racing mag ook een overstap naar het Italiaanse Proteam Racing niet worden uitgesloten. Half januari zou de knoop worden doorgehakt.

Foto's: Dušan Borković & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zondag 4 januari 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons