van der Horst

Dušan Borković voorlopig maatje te groot voor de Honda Civic WTCC

Dušan Borković - Proteam Honda Civic WTCC
Dušan Borković - Proteam Honda Civic WTCC
2,07 meter of 207 centimeter zo u verkiest.... doe er nog een racehelm bovenop en je begrijpt dat het voor Dušan Borković (en zijn team) geen gemakkelijke opdracht is om zijn zitje correct in te bouwen. Dat was vorig seizoen reeds het geval met de RML Chevrolet Cruze en het is dit jaar met de Honda Civic zeker niet anders. De boomlange Serviër weet nu al dat het ter gelegenheid van de seizoenopener in Argentinië behelpen zal zijn maar hoopt op een oplossing voor Marrakech.

"Het is te kort dag" aldus Borković  die nog maar heel recent zijn nieuwe montuur in bezit nam. "Proteam en Honda doen er alles aan maar voor de eerste twee wedstrijden kan het probleem alvast niet worden opgelost. Hopelijk vinden we - met goedkeuring van de FIA - snel een uitweg."

Dušan Borković - Proteam Honda Civic WTCC
Dušan Borković - Proteam Honda Civic WTCC
Hoewel een flink deel van de hem toegemeten tijd naar het zoeken van een aanvaardbare rijpositie ging, kon Borković de Honda Civic toch aan de tand voelen. "Ok, ik heb rugpijn, ik zit te hoog en mijn rechter been verstijft tijdens het rijden maar dat mag en zal mijn prestaties in geen geval negatief beïnvloeden" stelde de Serviër na afloop van de shake down en enige presaison test op het Tazio Nuvolari Circuit nabij Milaan.  “De Honda verschilt kompleet van de Chevy maar de auto ligt me wel en tot dusver ben ik opgezet met de wissel" aldus onze man. Het feit dat hij als enige voor rekening van het Proteam rijdt maakt dat alle aandacht er naar zijn persoon(tje) gaat, een belangrijk pluspunt, klinkt het.

Foto's: Dušan Borković




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 18 februari 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons