Eerste podium voor Douwe Dedecker in Valencia

Douwe Dedecker
Het tweede weekend van de Formula Winter Series werd een succes voor Douwe Dedecker. Onze landgenoot behaalde een podiumplaats in de laatste wedstrijd van het weekend en scoort daarmee zijn eerste punten. Thomas Strauven was zoekende dit weekend en kon de goede vorm van vorig weekend niet doortrekken.
Na de openingsmanche in Jerez, werd dit weekend in Valencia de tweede ronde van de Formula Winter Series afgewerkt. De kwalificaties op zaterdag draaiden uit op een sisser, toen alle deelnemers een DQ achter hun naam kregen voor het niet respecteren van de tracklimits. De organisatie greep terug naar de tijden uit de vrije training die de startopstelling zouden bepalen.

Thomas Strauven
Voor Thomas Strauven zouden de wedstrijden een moeilijke klus worden. Onze landgenoot worstelde met de banden en moest zich handhaven in het middenveld. De Limburger zou uiteindelijk achttiende, twintigste en tweeentwintigste worden in de races. Hij bezet de 23e plaats in de tussenstand.

Douwe Dedecker van zijn kant kende een goed openingsweekend in Jerez en trok die lijn door in Valencia. De 16-jarige uit Bree reed een derde tijd in de kwalificaties zondagochtend, na elfde te zijn geworden in de openingsrace op zaterdag. Dedecker finishte zondag als vijftiende in race twee, die enkele malen onderbroken werd door de safetycar. De laatste race van het weekend werd bekroond met een podiumplaats, zijn eerste van het seizoen. Dedecker schuift zo op naar plaats elf in de tussenstand.

De zeges gingen op het Circuit Ricardo Tormo naar Andres Cardenas, Griffin Peebles en Matheus Ferreira. Cardenas blijft leider in de tussenstand. Nu volgt een weekje pauze alvorens het kampioenschap   het eerste weekend van maart herneemt in Aragon.

Foto's: Rodin Motorsport en GRS Team

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 4 op zondag 18 februari 2024.