van der Horst

Lukas Walfridson gaat in zijn tweede seizoen voor de titel

Lukas Walfridson - Renault Clio Supercar
Lukas Walfridson - Renault Clio Supercar
Reeds decennia is de familie Walfridson actief in het wereldje van Rally en Rallycross. Nu is het de beurt aan Lukas Walfridson om de fakkel over te nemen van oom Stig-Olov (Stecka) Walfridson en zodoende in de voetsporen te treden van vader Lars-Erik. Petter Solberg is trouwens de oom van Lukas
Lukas Walfridson - Renault Clio Supercar
Lukas Walfridson - Renault Clio Supercar
Autosport loopt als een rode draad door het leven van de Zweedse familie Walfridson en dan vooral rally en rallycross. In België is Lars-Erik de bekendste naam gezien hij naast rallycross ook enkele seizoenen aan het werk was op de Belgische rallywegen met ondermeer een Renault 5 Turbo en een Volvo 240 turbo. Broer Arne was ook actief in beide disciplines terwijl Per-Inge de populairste was met een Europese rallycross titel in 1980 toen hij met zijn Volvo 343 turbo nipt de meerdere bleef van de Noor Martin Schanche die nog steeds de titel van 'Mister Rallycross' achter zijn naam heeft staan.

Nadien kwam de jongste telg of Stig-Olov Walfridson op de proppen en reed zich in de kijker met zijn Renault Clio 4x4 gedurende verschillende Europese seizoenen en gaf vorig jaar de fakkel door aan Lukas Walfridson of de zoon van zijn broer Lars-Erik. De jonge Lukas heeft ook nog een tante, Pernilla Walfridson, voormailig rallyrijdster en echtgenote van regerend wereldkampioen Petter Solberg.

Lukas Walfridson - Renault Clio Supercar
Lukas Walfridson - Renault Clio Supercar
Helmia Motorsport, gerund door de familie Walfridson heeft de Renault Clio doorgeëvolueerd met ondermeer een zachter chassis en andere ophanging met een langere veerweg. Het team heeft ook de Clio terug overgekocht van Tord Linnerud die deze wagen eerder kocht van Walfridson. Naast een volledige Europese campagne zal de jongste Walfridson telg ook de Zweedse WK manche aansnijden en met de tweede wagen het Scandinavisch kampioenschap rijden.

Het is de bedoeling dat Lukas aan een carriere timmert die hem vanaf volgend seizoen in het WK moet brengen en deze jonge belofte voelt zich vooral geruggesteund door de familie Walfridson en schoonfamilie Solberg.

Foto's: Johnny Loix
 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rallycross Championship op woensdag 18 maart 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons