van der Horst

Eklund Motorsport brengt VW Beetle naar WK Rallycross (+ Video)

Eklund Motorsport - VW Beetle
Eklund Motorsport - VW Beetle
Eklund Motorsport wil dit jaar een Volkswagen Beetle inschrijven voor het WK Rallycross. Het Zweedse team kreeg recent goedkeuring van de FIA om de wagen in te zetten nadat de internationale automobielorganisatie de bolide op de lijst met toegelaten wagens zette. Enige ontbrekende factor is een rijder met voldoende budget...
  • Powercars
"We werken al een hele tijd aan dit project, dus ik blij dat we nu plannen kunnen smeden om de Beetle in te zetten", vertelt teameigenaar Per Eklund. "Een wagen rijdt momenteel, maar we moeten nog enkele wijzigingen doorvoeren alvorens we er echt mee kunnen racen."

"Er is veel interesse voor de Beetle en ik heb al met enkele rijders gesproken die willen instappen, maar tot op heden is er nog niets concreets. Ik zou echt een rijder willen aantrekken die over budget beschikt om het ganse WK af te werken in de wagen. Als we evenwel geen gans WK kunnen volmaken, zullen we onze aandacht richten op de Europese evenementen. Ik geloof echt dat de wagen kan winnen", verduidelijkt Eklund.

Aan de overkant van De Plas werkte Tanner Foust en Scott Speed al enkele races af met de VW Beetle van Andretti Autosport, maar de wagen startte vooralsnog niet in het WK Rallycross.




Foto: Eklund Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rallycross Championship op donderdag 22 januari 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons