van der Horst

Endurance kortnieuws met de GreenGT H2, Level 5 en Ricky Taylor

GreenGT H2
GreenGT H2
Er lijkt dan toch schot in de zaak te komen voor de GreenGT H2, de experimentele prototype die dit jaar in Le Mans ‘Garage 56’ zal innemen. De bolide die op waterstof rijdt werkte eerder deze week een eerste test af in Zwitserland om vervolgens ook op de omloop van Magny Cours nog wat ronden af te malen. “We hebben veel informatie kunnen verzamelen tijdens deze drie testsessies, vooral met betrekking tot stabiliteit van de brandstofcel en de aerodynamische balans,” verklaarde Jean-François Weber die aan het hoofd staat van de ontwikkeling van de wagen.
  • St. Paul
Level 5 Motorsports zal zich dit seizoen dan toch engageren in de American Le Mans Series. De equipe rond Scott Tucker zal met twee HPD ARX-03b deelnemen aan het volledige kampioenschap met Ryan Briscoe en Marino Franchitti elk op een wagen, terwijl teambaas Tucker op beide HPD’s zal uitkomen. De regende ALMS LMP2 kampioen nam deze beslissing nadat Extreme Speed Motorsports eerder op het jaar de onverwachte overstap maakte van GTE naar LMP2 met twee identieke wagens en dus voor concurrentie zorgde in de klasse. Voorlopig zullen er dus vier prototypes uitkomen in LMP2, terwijl het mogelijk is dat er later op het seizoen nog vers bloed bijkomt.
 
Corvette C6.R GTE
Corvette C6.R GTE
Ricky Taylor zal dit jaar op de Larbre Competition Corvette C6.R #50 deelnemen aan de 24 uren van Le Mans.  De 23 jaar oude Amerikaan zal er de vaste waarden Patrick Bornhauser en Julien Canal vervoegen in GTE-Am op de spectaculaire bolide. Ricky Taylor is de zoon van sportscar legende Wayne Taylor en tevens de broer van Jordan Taylor die vorig jaar als fabriekspiloot debuteerde voor Corvette op Le Mans. Taylor verdiende tot nu toe voornamelijk zijn strepen in het Amerikaanse Grand Am kampioenschap en gaf onlangs nog aan actief op zoek te zijn naar een zitje voor ’s werelds grootste race. Larbre Competition zal overigens nog een tweede exemplaar van de Corvette C6.R inzetten voor Cooper MacNeil, Philippe Dumas en Manuel Rodrigues.

Foto: GreenGT & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 18 april 2013.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons