van der Horst

Eric De Doncker: "NASCAR Mustang doet me denken aan GT4"

Eric de Doncker - Ford Mustang
Eric de Doncker - Ford Mustang
Begin februari meldden we reeds dat Eric De Doncker plannen koesterde voor een volledig seizoen Nascar Whelen Euro Series dit jaar en dat nieuws bevestigde de ervaren rijder vandaag. De Doncker legde zich de laatste tijd vooral toe op racen met historische wagens, maar richt nu zijn pijlen dus ook op het EK Nascar en dat met de Motorsport 98 Ford Mustang.
Al dat historisch materiaal heeft zo zijn prijs, wat meteen ook (een deel van de reden) vormt voor de nieuwe focus. “Ik geef het racen met oude wagens niet op, want dat blijft een echt plezier voor me”, legt Eric uit. “Ik zal zeker nog twee of drie races rijden dit seizoen. Echter, er is enorm veel verschil tussen deze wagens, ook wat betreft de rijders en dat gekoppeld aan de prijs om in zo’n auto te racen, maakt dat ik nu weer opteer voor een moderne competitie. De NASCAR Whelen Euro Series ken ik, want ik reed er in het verleden al in. Ok, er zal geduwd en getrokken worden, maar dat maakt deel uit van de show! Het is een competitie die erkend en gesteund wordt voor de legendarische NASCAR, wat bewijst dat Jérôme Galpin en zijn team de afgelopen jaren goed werk hebben geleverd. Ik kijk er naar uit om weer op dat niveau aan de slag te gaan…”

Eric de Doncker
Eric de Doncker
“Het doet me denken aan de mooie jaren in de GT4 European Cup met de Mustang FR500 GT4 Insulco”, lacht Eric. “Ik moet toegeven dat deze Mustang stijl NASCAR me op sommige vlakken aan de GT4 doet denken. Ik heb ondertussen de wagen beter leren kennen tijdens testen in Fontenay en dan weer in Zolder en ik moet zeggen dat alles goed verlopen is. De chrono’s waren goed, maar een pronostiek, neen die krijg je niet van me."

De Doncker zal op een later ogenblik bepalen of hij uitkomt in Elite 1 dan wel Elite 2. Voor de openingsmanche in Spanje zal hij evenwel zelf beide disciplines afwerken, bij (nog steeds) een gebrek aan een teamgenoot.

Foto's: Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op woensdag 25 maart 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons