van der Horst

Esteban Guerrieri verkozen tot WTCC-rookie 2016

Esteban Guerrieri - Campos Racing Chevrolet RML
Esteban Guerrieri - Campos Racing Chevrolet RML
Esteban Guerrieri werd door de WTCC-media tot WTCC Rookie van 2016 verkozen. Enkel rijders die eerder geen volledig WTCC-seizoen afwerkten kwamen in aanmerking voor de nominatie. Argentijn Guerrieri maakte indruk tijdens diens enige optreden in Termas de Rio Hondo aan het stuur van de niet meteen competitieve Campos Racing Chevrolet RML. Guerrieri bleek van bij het begin van de meeting snel, haalde voor zijn debuut meteen de Q3 shoot out, finishte achtste in de tweede race en lukte bovendien de snelste ronde.
Nestor Girolami
Nestor Girolami
Daarbij dient vermeld dat de bijna 32-jarige piloot uit Buenos Aires op bekend terrein aantrad en een extra set nieuwe set banden ter beschikking had.

Meer nog dan o.m. Thed Björk en Nick Catsburg die eveneens in aanmerking kwamen, genoot die andere snelle Argentijn, Nestor Girolami dan weer onze voorkeur. Girolami testte in 2015 voor Lada en racete dat jaar met de Nika Racing Honda op de Slovakiaring en in Vila Real. Dit jaar maakte de 27-jarige rijder uit Cordoba zijn opwachting aan boord van de tweede Polestar Cyan Racing Volvo S60, na een succesrijke test na afloop van de meeting in Termas de Rio Hondo.  Als vervanger van Robert Dahlgren topte hij op de Twin Motegi Ring meteen beide vrije oefensessies, lukte er de vierde chrono en eindigde na een sterke eerste race als vijfde.  Girolami wordt genoemd als één van de kanshebbers op het derde Volvo-zitje in 2017.

Foto's: FIA WTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 23 december 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons