van der Horst

Estoril: De titel in de Michelin GT3 Le Mans Cup gaat naar TF Sport

TF Sport - Aston Martin Vantage V8.
TF Sport - Aston Martin Vantage V8.
Met een overtuigende zege in de laatste race van de Michelin GT3 Le Mans Cup te Estoril schonken Salih Yoluc en Euan Hankey de titel bij de teams aan TF Sport Aston Martin. Een titel die het team meteen een uitnodiging voor de 24 uren van Le Mans 2017 oplevert. Aleksey Basov et Victor Shaitar beëindigden de race met hun SMP Racing Ferrari op de tweede plaats, een resultaat dat hen de rijderstitel opleverde.
Start Estoril
Start Estoril
Egidio Perfetti was met zijn Mentos Racing Porsche het best weg bij de start, hij werd gevolgd door Hiroshi Hamaguchi (FFF Racing team by ACM McLaren), Salih Yoluc en Aleksey Basov. Youluc ging al snel in de aanval op de McLaren maar het was Basov die er na enige ronden in slaagde om de tweede plaats te pakken. Na een tik van Basov ging de Porsche uit de baan en Perfetti zakte weg naar de achtste plaats.

Podium Estoril
Podium Estoril
Enige ronden later ging Basov zelf naast de baan en moest de leiding overlaten aan de Aston Martin van Yoluc. Een tweede sortie wierp de Ferrari terug naar de achtste plaats en de tweede plaats kwam in handen van Adrien de Leener (AF Corse Ferrari). De Leener kon even de leiding overnemen maar na de pitstops lag de Aston Martin opnieuw op kop voor de FF Corse Ferrari van Ivor Dunbar en de SMP Ferrari van Victor Shaitar. Een beetje regen bevochtigde de piste en de teams die beslisten om de wagens door te laten rijden op slicks maakten de goede keuze. De TF Sport Aston Martin liep verder uit op de SMP Racing Ferrari en de Mentos Racing Porsche. Klaus Bachler kon nipt zijn derde plaats behouden tegenover een sterk oprukkende Matteo Cressoni (BMS Scuderia Ferrari).

Foto's: GT3 Le Mans Cup
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 23 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Estoril.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons