Estoril: Palmer profiteert van aanrijding tussen Norris en Defourny

Will Palmer - R-ace GP
Na een teleurstellende kwalificatiesessie waar hij zich maar als elfde plaatste was Max Defourny (R-ace GP) in de eerste race van de Eurocup Formula Renault 2.0 te Estoril opgerukt naar de de tweede plaats achter Lando Norris (Josef Kaufmann Racing). Het duel tussen onze landgenoot en de Brit eindigde echter voortijdig toen hun wagens elkaar raakten en zij het strijdtoneel noodgedwongen moesten verlaten. De derde hond in het verhaal noemde Will Palmer (R-ace GP), de Brit ging met de zege lopen.
Norris vs Defourny
Norris startte van op de pole met naast zich Will Palmer en in deze volgorde gingen ze ook de eerste ronde in. De race diende daarna tweemaal onderbroken te worden om gestrande bolides van de piste te verwijderen. Ondertussen rukte Max Defourny gestadig op en bij de tweede herstart reed hij in het spoor van leider Norris In de laatste ronde echter kwamen beide rijders met elkaar in aanrijding en was de race voor beiden over. Will Palmer werd alzo nog winnaar voor Hugo de Sadeleer (Tech 1 Racing) en Robert Schwartzman (Josef Kaufmann Racing). De vierde plaats ging naar Alex Peroni (TS Corse), hij werd in het klassement gevolgd door Dorian Boccolacci (Tech 1 Racing), Harrison Scott (AVF by Adrián Vallés) en Sacha Fenestraz (Tech 1 Racing). Defourny staat nu vierde in de tussenstand achter Norris, Boccolacci en Scott.

Max Defourny start zondag de tweede race van op de tweede plaats na Sacha Fenestraz (Tech 1 Racing)

Foto's: Renault Sport

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 23 oktober 2016.