van der Horst

Adria: Trainingen: E1: Fréderic Gabillon tweemaal primus, Bert Longin tweemaal beste Belg

Bert Longin - PK Carsport
Bert Longin - PK Carsport
Vandaag werd na een onderbreking van bijna drie maanden het NASCAR Whelen Euro Series seizoen 2016 opnieuw op gang getrapt. Op het Elite 1-menu stonden twee vrije trainingen op de Adria Raceway, het strijdtoneel voor de Semi-Finals. Fréderic Gabillon, de huidige leider in de puntenstand, was op een natte piste tweemaal de snelste, maar Bert Longin toonde zijn snelheid door de #11 PK Carsport Chevrolet SS tweemaal op de derde plaats te parkeren. Borja Garcia en Alon Day sloten de respectievelijke trainingen als tweede af.
Bert Longin toonde zich na de vrije trainingen opgetogen met de prestatie van zowel zijn wagen als de zusterbolide. "De wagen draait als een Zwitsers uurwerk. Gisteren was er een collectieve testsessie waarin we als eerste en tweede afsloten en vandaag realiseerden we tijdens de eerste training op een natte baan meteen de 3e en 4e tijd. Het gevoel in de wagen is goed, dus dat geeft vertrouwen voor het verder verloop van het weekend."

Verder is er van Belgische zijde de deelname dit weekend van Jerry De Weerdt, hij klokte de 22e en 21e chrono. Ook de Elite 2-rijders werkten hun programma met twee trainingen af vandaag, zodra hun sessies verreden zijn, treft u er op Autosport.be een verslag van aan. De kwalificaties starten morgen om klokslag 10:00.

Foto: PK Carsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 16 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Adria Raceway.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons