van der Horst

Zolder: Elite 1: Alon Day oppermachtig – Anthony Kumpen opnieuw derde

Start NWES Zolder Race 2 Elite 1
Start NWES Zolder Race 2 Elite 1
Alon Day (Caal Racing) heeft met grote overmacht ook de tweede race voor de Elite 1 gewonnen, nadat de jonge Israëliër ook gisteren te sterk was voor de tegenstand. Anthony Kumpen (PK Carsport) startte van op de derde plaats en het was op die positie dat Kumpen ook onder de finishvlag doorreed. Voor teamgenoot Bert Longin duurde de race nog geen twee ronden, in de Sterrenwachtbocht ging de Leuvenaar uit baan en belandde in de grindbak.
Openingsfase Elite 1 Race 2 NWES Circuit Zolder 2015
Openingsfase Elite 1 Race 2 NWES Circuit Zolder 2015
Niet minder dan vijf wagens verschenen niet aan de start van de laatste van de vier NASCAR Whelen Euro Series races op Circuit Zolder. Anthony Kumpen startte van op de derde plaats na Alon Day en Eddie Cheever III (Caal Racing), zijn teamgenoot Bert Longin nam op de zesde startplaats plaats. De start verliep vlekkeloos en Day nam onmiddellijk autoritair de kop van de race. Kumpen kon zijn derde positie behouden en nestelde zich in het spoor van Cheever III. In de tweede ronde verloren we zoals gemeld al Bert Longin, die zijn wagen vastreed in de grindbak.

Ander Vilariño
Ander Vilariño
Alon Day vergrootte constant zijn voorsprong en het was al snel duidelijk dat zonder pech de zege voor hem was. Kumpen zette Cheever continu oner druk, maar moest op het einde van de race nog opletten voor een oprukkende Frederic Gabillon (RDV Compétition). Uiteindelijk zouden de posities niet meer wijzigen en Day haalde het met een straatlengte voorsprong op Cheever III, Kumpen, Gabillon en Romain Iannetta (TFT). Ander Vilarino (TFT) kwam als zesde over de streep en dat was voldoende om zich NASCAR Elite 1 kampioen te noemen. Eric De Doncker (Motorsport 98) en Jerry de Weerdt (Brass Racing) eindigden respectievelijk op de dertiende en veertiende positie.

Chevrolet SS 2016
Chevrolet SS 2016
Met 20.000 bezoekers over het weekend mag het eerste bezoek van de NASCAR Whelen Euro Series aan Circuit Zolder een succes genoemd worden. Over goed zes maanden wordt het Euro Nascar seizoen 2016 op gang getrapt in het Spaanse Valencia, met een nieuwe look NASCAR-wagen.



Foto's: Arne Simons & Martijn Wouters



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons