van der Horst

Zolder: Elite 2: Podium voor Stienes Longin in race 2

Longin - Ercoli - Renauer
Longin - Ercoli - Renauer
Gianmarco Ercoli reed van start tot finish aan de leiding bij de tweede race voor de Elite 2 klasse te Zolder, met die zege kroonde de Italiaan zich ook tot kampioen in Elite 2. Stienes Longin reed een mooie race, als vierde vertrokken maakte hij in de race twee plaatsen goed en wist de tweede plaats te behouden tot het vallen van de finishvlag, voldoende om de rookie titel te pakken. Eric De Doncker was de tweede Belg in de top 10, hij kwam als achtste over de lijn en won de Legend divisie.
Start Race 2 NWES Elite 2
Start Race 2 NWES Elite 2
Zoals viel te vrezen kwam de wagen #20, die gisteren bij de crash van Tim Verbergt zwaar beschadigd werd, niet aan de start, Philippe Steveny miste alzo beide Elite 2 races. Ook de #66 van Christian Malcharek bleef in de box. Ercoli kwam goed weg bij de start en nam direct de kop van de race gevolgd door Arroyo Tineo Arroyo, Florian Renauer en Stienes Longin. Maar de Belg zette een opmars in en wist op te rukken naar de tweede plaats maar ondertussen had Ercoli al een kloofje geslagen op de rest van het veld. Op het einde van de race kwam Longin nog terug op de leider maar de race was te kort om de aansluiting te maken en de Leuvenaar strandde op 0.892 seconde van de winnaar. Arroyo Tineo Arroyo zou nog uitvallen met mechanische panne en de laatste podiumplaats ging naar Florian Renauer. Thomas Ferrando werd vierde en Philipp Lietz sloot de top vijf af.

Jerry De Weerdt - Brass Racing - Ford Mustang
Jerry De Weerdt - Brass Racing - Ford Mustang
Maxime Dumarey en Guillaume Deflandre, gestart vanop respectievelijk de vijfde en achtste positie, kwamen in de tweede ronde met mekaar in aanraking. Voor Dumarey stopte de race daar, Deflandre reed nog twee ronden verder met zijn beschadigde wagen alvorens de handdoek in de ring te werpen. Eric De Doncker reed een van zijn beste races van het seizoen en finishte mooi achtste en eerste in de Legend klasse. Ook Jerry De Weerdt had reden tot vieren, hij won de gentlemen klasse en werd dertiende algemeen.

Foto's: Arne Simons & Martijn Wouters 
 



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons