van der Horst

European GT4: Zandvoort: KTM wint ook race 2

Ebner/Halek - KTM X-BOW GT4
Ebner/Halek - KTM X-BOW GT4
Zaterdag misten Sascha Halek en Peter Ebner nog de zege ten gevolge van een foute pitstopstrategie en won merkgenoot Daniel Uckermann, maar op zondag namen beide Oostenrijkers revanche en wonnen met gemak de tweede race van de GT4 European Series. Achter de winnende KTM X-BOW gingen de overige podiumplaatsen naar de Camaro’s van Jelle Beelen/Marcel Nooren en Duncan Huisman/Luc Braams.
De KTM’s monopoliseerden de eerste startlijn maar bij de aanvang van de race pakte Bernhard van Oranje (BMW M3) de tweede positie over van Uckermann, echter niet voor lang in de derde ronde ging de BMW rond en verloor daarbij twee plaatsen. Marcel Nooren (Camaro) schoof op naar plaats 2 voor de Porsche van Arno Klasen. Ebner leidde nog steeds de race maar Uckermann was ondertussen afgezakt naar de achtste positie.

Beelen/Nooren - V8 Racing Camaro
Beelen/Nooren - V8 Racing Camaro
Twintig minuten ver in de race was het tijd om te pitten en de KTM nu bestuurd door Halek behield de leiding. Ricardo van der Ende lag tweede voor Beelen, maar had niet lang genoeg stil gestaan in de pits en moest nog eens binnen komen. Beelen schoof op naar de tweede plek en nu was de derde plaats voor Viebahn, maar deze laatste moest op het einde van de race nog een positie prijs geven aan een oprukkende Huisman.

GT4 European Series; Zandvoort; uitslag race 2:

1. Sascha Halek/Peter Ebner (KTM X-BOW GT4) 28 ronden in 53:43.407
2. Jelle Beelen/Marcel Nooren (Chevrolet Camaro GT4) +17.110
3. Duncan Huisman/Luc Braams (Chevrolet Camaro GT4) +17.857
4. Simon Knap/Rob Severs (BMW M3 GT4) +28.498
5. Joerg Viebahn (Aston Martin Vantage GT4) +30.098

Foto's: GT4 European Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zondag 24 mei 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons