van der Horst

European Motor Show Brussels 2015: De concept cars

Divine DS
Divine DS
Het salon voor bedrijfs- en vrije tijdswagens wordt soms wel het “kleine autosalon” genoemd, maar toch slaagde men er in om voor de editie 2015 enkele interessante concept cars naar Brussel te halen. Vooral de Franse constructeurs komen sterk voor de dag, Citroën stelt met C4 Cactus Adventure en de excentrieke Divine DS direct twee concept wagens voor en Peugeot haalt uit met de zeer mooie Exalt. Maar ook de Toyota CH-R, de Honda Civic Type R en de Škoda Vision C mogen er best wezen en zijn het bekijken zeker waard. Misschien minder spectaculair, maar meer in de lijn van het thema van dit salon zijn dan weer de Ford Vignale S-Max, de Ssangyong X100 en de CVImport Tristar.
Peugeot Exalt
Peugeot Exalt
Op de stand van Peugeot kan men de Exalt bewonderen een concept car die ons mogelijk een blik gunt op hoe de toekomstige Peugeot berline er gaat uitzien. De Exalt was eerder al te bewonderen op het salon van Peking en van Parijs en doet nu ook Brussel aan. Zoals het tegenwoordig hoort heeft de Exalt een hybride aandrijving, de totale 370 pk wordt deels geleverd door een klassieke 1600 benzine motor (270 pk) en deels door een elektromotor.

Divine DS
Divine DS
Citroën lanceert DS als een apart merk en poogt deze “nieuwkomer” op de automarkt te profileren als de meer luxe versie van de Franse constructeur. Naast de gekende, maar wat opgewaardeerde, DS3 werd dit vooral benadrukt door de aanwezigheid van de Divine DS, een futuristische visie op de compacte middenklasser. Niet alleen het koetswerk oogt bijzonder, ook het interieur met vierkant stuur en head-up display heeft meer weg van UFO dan van een wagen. De aandrijving is identiek
Citroën C4 Cactus Aventure
Citroën C4 Cactus Aventure
aan die van de Peugeot RCZ R, een 1.6l benzinemotor die 266 pk levert. Citroën zelf toont ook een concept al oogt dit wat minder spectaculair, het gaat om de Aventure versie van de C4 Cactus. De Adventure staat hoog op zijn wielen en kreeg verder enkele toevoegingen aan de carrosserie waarop het lijkt op de wagen klaar is om de Dakar te rijden.

Toyota CH-R Concept Car
Toyota CH-R Concept Car
De meningen over het uiterlijk zijn verdeeld, maar stoer oogt hij in ieder geval de Toyota CH-R Concept Car. Het betreft hier de visie van de Japanse constructeur op een sportieve tweedeurs SUV. De wagen beschikt natuurlijk over een hybride aandrijving. Naar het schijnt geeft deze concept car wel al duidelijk aan hoe de toekomstige toyota wagens er gaan uitzien en een productiewagen gebaseerd  op de CH-R zou al in de pijplijn zitten.

Honda Civic type R concept
Honda Civic type R concept
Honda houdt het dan iets klassieker met de Civic type R een opgepompte versie van de hatchback Civic uitgerust met spectaculaire spoilers en verbrede spatborden. Onder de motorkap zit een twee liter turbomotor die minimum 280 pk zal leveren. De productieversie van deze wagen zou nog voor dit jaar moeten zijn.


Škoda VisionC Concept
Škoda VisionC Concept
Met het Škoda Vision C concept wil de Tsjechische constructeur ons te laten zien dat Škoda zich in de toekomst meer zal bekommeren om het design van zijn wagens. De Vision C verschaft een inzicht in de toekomstige vormgeving die Škoda voor ogen heeft voor al zijn modellen al betreft het hier specifiek een coupé met vier deuren getooid in een opvallend gifgroen kleedje. 

Ford Vignale S-Max
Ford Vignale S-Max
Ford laat met de Vignale S-Max zien hoe het topgamma van dit model er gaat uitzien. Naast het koetswerk werd ook het interieur opgesmukt, de wagen is onder meer voorzien van lederen zetels, gedigitaliseerd instrumentenbord, tablet-dockingstation en car-to-car-communicatie. Ssangyong toont ineens twee versies van de X100 een SUV uit het B-segment met een sportieve look. De X100 zou uitgerust zijn met de modernste technologieën  en de Air onderscheidt zich door zijn afneembaar targa-dak. Volkswagen geeft ons met het CVImport Tristar concept een voorsmaakje hoe de toekomstige Tramsporter er zou gaan uitzien. Zowel de voorzijde als het interieur kregen een duidelijke opfrisbeurt. 

Foto's: Ronald Janssens, Marnik Mouchaers & Martijn Wouters



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons