van der Horst

European Motor Show Brussels 2015: De racewagens

Hyundai i20 WRC
Hyundai i20 WRC
Je verwacht niet direct dat constructeurs op het salon voor bedrijfs- en vrijetijdsvoertuigen uitpakken met hun wedstrijdbolides en de kans om tussen de SUV’s en de cabrio’s enige prachtige racemonsters te ontdekken, is dan ook klein. Toch doorliepen we het Salon in Brussel in de hoop hier of daar een verloren circuit- of rallymonster te vinden. Met welgeteld vijf stuks bleef de oogst echter mager, maar menig constructeur zoals Audi kiest voor de Dreamcars expo om zijn sportprestaties in de verf te zetten. Zo zal de Duitse constructeur er al zeker zijn winnende LMP1 van Le Mans te kijk zetten.
  • Prospeed Competition
Vooreerst is er Hyundai dat met Neuville zijn eerste WRC rally won verleden jaar. De Koreaanse constructeur kon er dan ook niet om heen om zijn i20 WRC ten toon te stellen in het thuisland van zijn hoofdrijder. Geen WRC bij Ford of Citroën,
Citroën C-Elysée WTCC
Citroën C-Elysée WTCC
maar de Franse constructeur bracht wel zijn C-Elysée mee waarmee het de titel behaalde in het World Touring Car Championship met de Argentijn Jose Maria Lopez. In paleis 8 vindt men Peugeot terug dat niet alleen met de aanwezigheid van Miss Belgium publiek tracht te lokken, maar daarvoor ook rekent op de agressieve look van een 208 T16 rally.

BMW M4 DTM
BMW M4 DTM
Bij BMW is men niet weinig fier op de titel die de M4 DTM wist te behalen in de Deutsche Tourenwagen Masters en dat tegenover aartsrivalen Mercedes en Audi. De wagen van kampioen Marco Wittmann heeft dan ook een prominente plaats gekregen op de stand van de Duitse autobouwer.


Formule 1 RedBull
Formule 1 RedBull
Infinity vertegenwoordigt de luxedivisie van Nissan en is dus ook rechtstreeks gelinkt aan Renault sinds het Franse merk een samenwerking met Nissan aanging. Om meer naambekendheid te geven aan het Japanse luxemerk, heeft Renault de naam Infinity verbonden aan het Red Bull F1 team. Infinity showt dan ook met trots de twee jaar oude RB09 op zijn stand, de naam van Sebastien Vettel is echter van de wagen verdwenen en vervangen door die van Daniil Kvyat en Daniel Ricciardo.

Foto's: Marnik Mouchaers & Ronald Janssens



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons