van der Horst

European Motor Show Brussels 2017: Een overzicht van de Europese en wereldpremières

Jaguar F-Type
Jaguar F-Type
Hoewel we in een onpaar jaar zitten en het autosalon in Brussel dus in het teken staat van vrijetijds- en bedrijfsvoertuigen, vallen er toch enkele Europese en wereldpremières te noteren. De meest spectaculaire wereldpremière is hoogstwaarschijnlijk de opgefriste Jaguar F-Type, de tweezitter van het merk krijgt een facelift en er komt een speciale editie, de 400 Sport Launch Edition, met een nieuwe krachtbron van, zoals de naam al doet vermoeden, 400 pk.
Skoda Octavia Combi
Skoda Octavia Combi
Nog meer facelifts in wereldpremière zijn er voor de Jeep Grand Cherokee en de Skoda Octavia, laatstgenoemde krijgt buiten enkele visuele updates ook krachtigere motoren en een nieuw multimediasysteem. Bij Renault heeft men de Kangoo Z.E. van een heel andere upgrade voorzien; de batterij van deze elektrische variant van de populaire bestelwagen gaat liefst 100km langer mee, genoeg voor 270km zonder herlaadbeurt. Fiat tot slot voorziet de 500X, de grote broer van de 500, van enkele kleine aanpassingen.

BMW 5-reeks
BMW 5-reeks
Op vlak van Europese premières wordt er natuurlijk fel uitgekeken naar de nieuwe BMW 5-reeks. De 'kleinste' motorisatie van de 520d is goed voor net geen 200pk, voor wie het net iets meer mag zijn kan kiezen voor de 530d met 265pk, waarvan BMW bovendien beweert dat het gemiddeld verbruik onder de 5 liter per 100km zal blijven. Naast de benzineversies 530i en 540i staat op de stand van de Beierse constructeur overigens ook de 530e plug-in hybride te blinken.

Mazda facelift 3-serie
Mazda facelift 3-serie
In Brussel valt ook de Europese première te noteren van de nieuwste variant van de vierde generatie van de Mazda MX-5. Van de MX-5 RF klapt alleen het bovenste deel van het dak weg wat hem tot een soort targa maakt. Daarnaast presenteert Mazda ook een facelift van hun 3-serie. MINI tot slot brengt de nieuwe Countryman mee naar onze hoofdstad, deze werd nog groter (liefst 20cm) en zal tevens beschikbaar zijn als plug-in hybride.

Foto's: Marnik Mouchaers



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons