van der Horst

European VW Fun Cup in het voorprogramma van de 24 Hours of Zolder!

VW Fun Cup
VW Fun Cup
Dankzij de noeste arbeid van de voltallige ploeg was Kronos Events erin geslaagd om de kalender van de European VW Fun Cup voor het seizoen 2015 al in de maand november bekend te maken. Sindsdien pleegde de organisator en promotor voortdurend overleg met alle concurrenten en andere betrokken partijen van de VW Fun Cup en toen de kans zich aanbood om de kalender nog te verbeteren, aarzelde niemand om dat voorstel grondig uit te werken.
Het is dankzij Circuit Zolder dat er aldus een zevende wedstrijd wordt toegevoegd aan het programma voor 2015. Het betreft een race van 210’ (zeg maar een Sprint in de VW Fun Cup) en die wordt betwist op zaterdag 29 augustus in het voorprogramma van de bekende 24 Hours of Zolder. Met trainingen (30’) ‘s morgens, dezelfde dag, belooft het voor de deelnemers en teams een dag van hoogspanning te worden !
 
«Wij zijn uitermate tevreden dat de VW Fun Cup  afzakt naar Limburg en dan in het bijzonder omdat we er deel uitmaken van het grote feest van de 24 Hours of Zolder, » stelt Vanessa Bouchat, de verantwoordelijke van de serie. « Met deze bijkomende race, zullen we dit  jaar zes verschillende circuits bezoeken en dit tot groot jolijt van onze teams en rijders. Verduidelijken we wel dat  van de zeven wedstrijden de vijf beste resultaten worden weerhouden voor de berekening van de finale punten in het kampioenschap.»
 
Na het bekendmaken van de Limburgse race, bevestigde Kronos Events eveneens de verplaatsing naar het « Circuit de l’Anneau du Rhin » in de Elzas. Aanvankelijk voorzien in de loop van de maand september, zal de race van de European VW Fun Cup plaatsvinden maar tijdens het weekend van 3 en 4 oktober 2015.
 
Alles lijkt klaar om zich op te maken voor de start van het komende seizoen van de European VW Fun Cup met de eerste confrontatie op 4 en 5 april in Francorchamps !

European VW Fun Cup – Kalender 2015

4 en 5 april : Trofee van de Hoge Venen (6u) – Francorchamps
1-3 mei : Trofee van Bourgogne (2x3u) – Dijon (FR)
6 en 7 juni : Benelux Open Races (2x3u) – Zandvoort (NL)
9-12 juli : The 25 Hours VW Fun Cup – Francorchamps
29 augustus : 24 Hours Zolder VW Fun Cup Sprint Race (210’) – Circuit Zolder
3-4 oktober: Trofee van de Elzas (6u) – Anneau du Rhin (FR)
23 en 24 oktober : 12 Uur van Mettet – Mettet

Buiten kampioenschap :
20 en 21 juni : 12 Uur van Magny Cours – Magny Cours (FR)

Kronos Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op maandag 23 februari 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons