van der Horst

Europees kampioen Robin Larsson schakelt over naar WK met Audi S1 Supercar

Robin Larsson - Audi S1 Supercar
Robin Larsson - Audi S1 Supercar
Robin Larsson pakte afgelopen seizoen de titel in het Europese Kampioenschap rallycross met de Audi S1. De zoon van tweevoudig Europees kampioen Lars Larsson legt komend seizoen de lat hoger evenwel nog wat hoger. De 22-jarige Zweed zal namelijk alle dertien manches van de wereldkampioenschap rally betwisten.
Robin Larsson - Audi S1 Supercar
Robin Larsson - Audi S1 Supercar
Robin Larsson is een snelle jongen; zoveel is duidelijk. In 2013 behaalde de Zweed met een Skoda Fabia vijf zeges en een tweede plaats in het toenmalige EK voor Touringcars. Ondanks deze suprematie werd hij pas vierde in het kampioenschap omdat hij afwezig was in het begin van het seizoen. Hij werd wel periodekampioen tijdens de tweede seizoenshelft met vier overwinningen en een tweede plaats op vijf wedstrijden.


Robin Larsson - Audi S1 Supercar
Robin Larsson - Audi S1 Supercar
De getalenteerde Zweed pakte in 2014 resoluut de eerste Europese titel onder de IMG vlag en schuift dan ook logisch door naar het wereldkampioenschap. Zijn vader werd Europees kampioen in 2006 en 2007 bij de Supercars en wordt beschouwd als een van de meest begenadigde rijders uit de geschiedenis van de Rallycross. Hij versloeg destijds tweemaal Kenneth Hansen en nu mogen de zonen van beide rallycross iconen het tegen elkaar opnemen.

Net zoals vorig seizoen zal Robin Larsson opnieuw aan de start komen in de privé Audi S1 Supercar. Naast zijn vader Lars heeft Robin met ex-rijder en zeer ervaren teamchef Michaël Jernberg nog een grote troef achter de hand.

Foto: Johnny & Frieda Loix



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op maandag 23 maart 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons