van der Horst

Europese Commissie keurt verkoop Nürburgring goed – Capricorn in de problemen

1c586ff7f020cd8208b30a713e2d263102a2351e.jpg
De saga rond de verkoop van de Nürburgring blijft maar voortduren. Na een onderzoek van goed twee en een half jaar presenteerde de Europese Commissie vandaag zijn rapport over de steun die de voormalige eigenaars van de Nürburgring in het verleden van de Duitse overheid ontvingen, maatregelen die in totaal goed waren voor een bedrag van €456 miljoen. De eindconclusie was dat er wel degelijk sprake was van onrechtmatige staatssteun. Aangezien alle betrokken vennootschappen die destijds de steun ontvingen inmiddels al in staat van faillissement verkeren, werd er gekeken of de opkoper van de boedel aansprakelijk gesteld kon worden.
De Capricorn Group – de koper – had in de koopovereenkomst van maart dit jaar echter een voorbehoud opgenomen dat indien de staatssteun moest worden terugbetaald, de deal niet zou doorgaan. Zo ver kwam het echter niet, aangezien de Europese Commissie oordeelde dat de verkoop voldoende transparant verliep en de prijs conform de marktwaarde was. Capricorn werd bijgevolg niet aansprakelijk gesteld. Het volledige rapport kan u hier raadplegen.

Daar stopt het verhaal echter niet. Het Duitse WirtschaftsWoche meldde eerder deze week dat Deutsche Bank de financiering van Capricorn heeft stopgezet. De voorbije maanden waren er reeds berichten dat Capricorn de betalingstermijnen niet respecteerde. De curatoren zouden inmiddels al opnieuw opzoek zijn naar een andere overnemer, waarbij HIG Capital wederom in overweging genomen wordt. De kapitaalkrachtige Amerikaanse firma viste in maart nog achter het net, maar zou nu samen met Nexovation (ook uit de VS) in de running zijn om de verkoopovereenkomst over te nemen.

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 2 oktober 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons