van der Horst

Australië: Alonso ongedeerd na doodsmak aan 320 kilometer per uur

Fernando Alonso - McLaren MP4-31
Fernando Alonso - McLaren MP4-31
Een duidelijk opgeluchte Fernando Alonso zei dat hij geluk heeft nog te leven na zijn zware crash met Haas-rijder Esteban Gutierrez. Zijn McLaren-Honda werd tijdens dit ongeval aan 320 km/u herleid tot een hoopje schroot. “Het was een verschrikkelijke crash”, vertelde de tweevoudige wereldkampioen na afloop van de Grote Prijs van Australië aan de verzamelde media. ”Ik ben blij dat ik er nog ben. Dankbaar ook, zeker aan de FIA voor al wat zij doen voor de veiligheid. Dankzij hen ben ik nog in leven.”
Fernando Alonso - McLaren MP4-31
Fernando Alonso - McLaren MP4-31
“We waren aan het racen en ik probeerde zo lang mogelijk in Gutierrez' slipstream te hangen. Moeilijk, want je kan enkel de achtervleugel zien, je hebt geen volledig zicht op de baan en het dat geldt ook voor hem" aldus Alonso die stelde zich de crash volledig te kunnen herinneren. ”Ik vloog door het zwerk,  zag de lucht, de grond, dan weer de lucht en terug de grond. Je wilt stoppen, maar het stopt niet. Het blijft maar gaan en gaan.”

Esteban Gutiérrez & Fernando Alonso
Esteban Gutiérrez & Fernando Alonso
Ook dacht de 34-jarige man uit Oviedo onmiddellijk aan zijn familie thuis die de race live op TV volgde. “Het was heel angstwekkend, maar op het laatste moment stopte de wagen en vond ik nog een kleine opening waardoor ik mezelf kon bevrijden. 'Ga er snel uit, want moeder kijkt thuis mee, ' zei ik tegen mezelf“. Gutierrez was opgelucht dat Alonso ongedeerd uit het wrak kwam. “Het was een heel bang moment want het was niet leuk om te zien wat er van zijn auto overbleef”, zei de jonge Mexicaan. “We zijn beide een beetje in shock. Achteraf hebben we wat met mekaar kunnen praten,  het meest belangrijke is dat we beiden ongedeerd wegkomen.”

Foto's: Racing International Photography




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op zondag 20 maart 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons