van der Horst

Azerbeidzjan: Vandoorne hoopt op een betere start op zondag

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Na een puntenloze Grote Prijs van China voor Stoffel Vandoorne, gaat het F1-kampioenschap verder in Azerbeidzjan. Op het spectaculaire Baku City Circuit zal dit weekend de vierde manche van het seizoen verreden worden. “Het Baku City Circuit is een heel moeilijk, maar tevens ook heel aangenaam circuit, en dat is heel uitdagend voor de rijders”, aldus Vandoorne. “Je rijdt letterlijk doorheen het historisch centrum van de oude dorpskern en dat was een heel leuke ervaring vorig jaar. Bovendien is inhalen in die nauwe straten erg lastig.”
Stoffel Vandoorne - McLaren F1 Team
Stoffel Vandoorne - McLaren F1 Team
In 2017 was het zeker geen saaie wedstrijd en onze landgenoot bidt voor meer van hetzelfde dit weekend, met de hoop om punten te scoren. “Vorig jaar was het lastig omdat de enige plaats om in te halen op het einde van het rechte stuk was en het zal ook deze keer moeilijk zijn voor ons”, ging de West-Vlaming verder. “We zullen echter zien wat er mogelijk is met de MCL33.” Stoffel hoopt zondag ook een betere start te maken. “De start op zondag zal voor mij van cruciaal belang zijn. De laatste races waren mijn starts niet zo best en omdat inhalen moeilijk is hier, moet ik trachten onze startpositie zo goed als mogelijk te benuttigen.”

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Teamgenoot Fernando Alonso kijkt ook uit naar de race waar hij vorig jaar zijn eerste punten van het seizoen sprokkelde. “De race in Baku vorig jaar was een memorabele wedstrijd voor ons. Het was een gekke GP en we scoorden onze eerste punten van het seizoen ginds. We hopen dus uiteraard om dat ook dit weekend te herhalen”, aldus de Spanjaard. “We kennen onze beperkingen en beseffen waar we ons pakket moeten verbeteren. En ook al brengen we elk raceweekend nieuwe onderdelen mee om te testen, verwachten we hier in Baku geen radicale verandering qua  prestaties."

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography



  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons