van der Horst

Sebastian Vettel: "F1 dreigt roots te verliezen"

Hamilton en Vettel
Hamilton en Vettel
Sebastian Vettel zei op zijn website dat de Formule 1 zijn roots dreigt te verliezen door de immens complexe reglementen, en dat dit de oorzaak is van de dalende interesse bij de fans. Ook is volgens de viervoudige wereldkampioen de dominantie van Mercedes de afgelopen twee seizoenen een factor voor deze tendens.
  • Dreamdrive
Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
“Ons publiek zou zich terug moeten vereenzelvigen met onze wagens. Op dit moment is de F1 te complex geworden en we missen ook het geluid", aldus de Ferrari-rijder. "We moeten oppassen dat we de roots van de motorsport niet verliezen en ik hoop dat de auto's van de toekomst terug meer bereikbaar zijn voor hen.”

Sebastian Vettel - Red Bull Racing
Sebastian Vettel - Red Bull Racing
Tijdens zijn jaren bij Red Bull Racing, waarmee hij maar liefst vier titels op rij pakte, was zijn bolide niet zo dominant vergeleken met de Mercedes-Zilverpijlen van Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Van de laatste 38 wedstrijden werden er slechts zes races niet gewonnen door het Brits-Duitse rijdersduo. In vergelijking met 2013, Red Bull's sterkste F1 seizoen, won het Britse team 13 van de 19 wedstrijden. De ander zes behoorden toe aan andere teams.

Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
“De dominantie van Mercedes de afgelopen twee jaar heeft veel van de spanning bij de fans weggenomen”, zei Vettel tijdens een vragenrondje op zijn webpagina. "Ik denk dat het sportieve aspect als eerste moet komen, en het zou moeten gaan over welke rijder het snelste is. De nieuwe reglementen focussen zich te veel op details. Zoals vroeger speelt ook vandaag de auto een belangrijke rol, maar we mogen ons niet blind staren op die veel te ingewikkelde regels.”

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
Over zijn kansen voor een vijfde wereldtitel dit seizoen zei 'Il Dito': ”Het is geen geheim dat we nog steeds niet zijn waar we willen zijn, en er zijn dingen die we moeten verbeteren. We weten dat ons pakket niet sterk genoeg was om dichterbij of voorbij Mercedes te geraken, maar we werken eraan en we zijn op het juiste spoor.”

Deze vrijdag stelt de Scuderia zijn nieuwe bolide voor in Maranello, om vervolgens naar Spanje af te zakken waar volgende week maandag de eerste wintertest van start zal gaan op het circuit van Barcelona.

Foto's: Racing International Photography 



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op woensdag 17 februari 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons