van der Horst

Oostenrijk: Pirelli geeft bandenkeuze rijders vrij

De Pirelli banden - van ultrasoft tot regenband
De Pirelli banden - van ultrasoft tot regenband
De Grote Prijs van Oostenrijk aanstaand weekend is reeds de negende manche van het wereldkampioenschap Formule 1 2016. Bandenleverancier Pirelli neemt net als in Monaco en Canada de volgende compounds mee: soft, supersoft en ultrasoft. Scuderia Ferrari heeft de meest agressieve keuze gemaakt met maar liefst negen sets van de zachtste band. Van de supersoft nemen hun rijders Sebastian Vettel en Kimi Raikkönen drie sets en van de softbanden slechts één. Renault-rijder Jolyon Palmer maakte dezelfde keuze.
Paul Hembery - Motorsportbaas Pirelli
Paul Hembery - Motorsportbaas Pirelli
 “Oostenrijk is één van de meest pittoreske circuits van het wereldkampioenschap en vraagt veel van de banden op vlak van mechanische grip en prestatie. Daarom zijn de ultrasofts de meest favoriete rubbers hier”, aldus Paul Hembery van Pirelli Motorsport. “Met als resultaat dat dit weleens een twee-stop race zou kunnen worden, ook al was het vorig jaar slechts een één-stopper. Hoe dan ook, deze manche is altijd zeer onvoorspelbaar, want vorig jaar hadden we in het begin al een safety car periode. Zowel regen als zonneschijn kan hier gelijk aan bod komen. De ultrasofts zouden perfect moeten zijn op de Red Bull Ring en dat betekent dat we zeker de snelste ronden ooit op deze circuit-layout zullen zien."

Bandenkeuzes GP Oostenrijk 2016
Bandenkeuzes GP Oostenrijk 2016
Regerend wereldkampioen en tevens WK-leider Mercedes AMG verkoos om een set minder te nemen van de ultrasoft rubbers. Lewis Hamilton heeft dan wel één set softbanden meer dan WK-leider en teamgenoot Nico Rosberg. De Duitser beschikt wel over één setje meer van de supersofts. Max Verstappen zijn keuze is als volgt: twee sets softs, vier sets supersofts en zeven sets ultrasofts. Red Bull Racing teamgenoot Daniel Ricciardo heeft dezelfde bandenkeuze gemaakt. De exacte allocatie van alle rijders kan u terugvinden op de afbeelding hiernaast (en zoals steeds, klik op de afbeelding om deze te vergroten).


Foto's: Georges De Coster & Pirelli



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons