van der Horst

Singapore: Pirelli geeft bandenkeuze rijders vrij

Pirelli Banden Daniel Ricciardo
Pirelli Banden Daniel Ricciardo
Voor de vijftiende manche van het wereldkampioenschap Formule 1 heeft Pirelli de bandenkeuze van de rijders bekendgemaakt. De Italiaanse bandenfabrikant neemt voor deze nachtwedstrijd haar meest zachte rubbers mee: de soft, de supersoft en de ultrasoft banden. Scuderia Ferrari opteert voor een heel agressieve allocatie met maar liefst negen sets van de ultrasofts. Ook het Amerikaanse Haas team en Felipe Nasr van Sauber kiezen voor deze strategie. De regerende wereldkampioen Mercedes AMG kiest voor twee sets minder van de meest zachte schoeisel, alsook Red Bull Racing.
Paul Hembery - Motorsportbaas Pirelli
Paul Hembery - Motorsportbaas Pirelli
“Singapore is waarschijnlijk het meest spectaculaire circuit van het ganse seizoen”, aldus Paul Hembery, baas van Pirelli Motorsport. “En dit jaar hopen we het nog meer uniek te maken met de komst van onze snelle ultrasoft compound waarmee we de snelheid en de grip van Marina Bay kunnen maximaliseren. Dit is ook één van de meest onvoorspelbare races van het jaar en dus ook de enige omloop die geniet van een record van een 100% kans op een safety car.” Hembery ging verder dat dit één van de meest bevochten wedstrijden zal worden van het seizoen, waar ook het managen van de banden een groot verschil zullen maken met betrekking tot de strategie.

Bandenkeuze Singapore 2016
Bandenkeuze Singapore 2016
Red Bull Racing, dat zich naast Mercedes en Ferrari ook als één van de kanshebbers voor de zege mag rekenen, verkiest voor haar rijders elk twee sets van de softbanden, vier setjes van de supersoft rubbers en zeven van de ultrasofts. Jenson Button, die volgend seizoen vervangen zal worden door onze Stoffel Vandoorne, en Fernando Alonso kiezen twee sets van de softs, drie sets van de supersofts en acht sets van de ultrasofts voor hun McLaren-Honda bolides. De exacte allocatie van alle rijders kan u terugvinden op de afbeelding hiernaast (en zoals steeds, klik op de afbeelding om deze te vergroten).

 

Foto's: Racing International Photography, Georges De Coster & Pirelli Motorsport




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op maandag 12 september 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons