van der Horst

Fabien Pailler richting European RallycrossRX

Fabien Pailler - Peugeot 208 SuperCar
Fabien Pailler - Peugeot 208 SuperCar
Fabien Pailler, zoon van Jean-Luc Pailler, wil volgend seizoen een volledige Europees kampioenschap RX betwisten met een Peugeot 208 SuperCar van Pailler Competition. Fabien werd afgelopen seizoen Frans kampioen en wil in 2015 in de voetsporen treden van vader Jean-Luc.
Pailler Competition is reeds decennia actief in het Frans en Europees rallycross gebeuren. Vooral de nu 60-jarige Jean-Luc Pailler was een uitstekende piloot die naast de Europese titel in 1993 ook verschillende Franse titels op zijn conto zette. De Fransman is een echte chauvinist want hij was met Citroën en Peugeot steeds onderweg met producten van eigen bodem. Alleen in de Andros Trophy ging hij vreemd en trad ooit aan in een BMW.

De fakkel werd doorgegeven aan zonen Fabien en Jonathan die Rallycross met de paplepel meekregen. Afgelopen seizoen zagen we Fabien naast het Frans kampioenschap ook enkele malen aan het werk in het RallycrossRX en de Rallycross Challenge Europe. De beide broers eindigden respectievelijk eerste en vijfde in het Frans Rallycrosskampioenschap.

Foto: Pailler Competition



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rallycross Championship op zondag 23 november 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons