van der Horst

Falken Motorsports met 2 type wagens en Laurens Vanthoor

Falken Tire Motorsport
Falken Tire Motorsport
Falken Motorsports onthulde vandaag in Genève op de Motor Show een wel erg speciale nieuwigheid in de GT3-racerij; het Duitse team zal dit seizoen aantreden in VLN met twee verschillende type wagens. Naast de welbekende Porsche 911 GT3-R zal het daarnaast ook een BMW M6 GT3 inzetten en dit zowel in een aantal VLN-wedstrijden als tijdens de 24 Uren van de Nürburgring, het hoogtepunt van het Nordschleife seizoen.
Falken BMW M6 GT3
Falken BMW M6 GT3
Falken Motorsports testte de BMW M6 GT3 vorig jaar al tijdens de voorlaatste VLN manche en dat beviel hen duidelijk. De vaste Falken piloten Peter Dumbreck en Alexandre Imperatori maken de overstap van Porsche naar BMW en zullen op de M6 GT3 versterkt worden door Marco Seefried en Stef Dusseldorp. De Nederlander heeft daarmee eindelijk zijn eerste echte fabrieksstatuut beet. De Porsche wordt dan weer bemand door drie fabrieksrijders uit Weissach: Laurens Vanthoor, Jörg Bergmeister en Dirk Werner, aangevuld door Martin Ragginger. 



Foto's: Falken



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op dinsdag 7 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons