van der Horst

FIA European Touring Car Cup komt naar Circuit Zolder

Nikolay Karamyshev - Chevrolet cruze
Nikolay Karamyshev - Chevrolet cruze
Het nieuws viel gisteren in de bus, de manche van het ETCC (European Touring Car Cup) die voorzien was op het circuit van Salzburgring komt te vervallen. De vrije plaats op de kalender wordt vervangen door een manche die doorgaat op Circuit Zolder, dat bevestigde laatstgenoemde aan Autosport.be. Het Limburgse circuit krijgt de voorlaatste manche toebedeeld van een kalender die in het totaal zes meetings omvat.
Petr Fulín - BMW 320 TC
Petr Fulín - BMW 320 TC
Het ETCC is het kleine Europese broertje van het WTCC en staat open voor toerismewagens uit de klasses TC2T, TC2, S1600 en single-make wagens. De kampioenen van verleden jaar, toen de cup nog Spa-Francorchamps aandeed als bijprogramma van het WTCC, luisteren naar de namen Nikolay Karamyshev (TC2T), Petr Fulín (TC2), Gilles Bruckner (S1600) en Dmitry Bragin (Single-Make Trophy).

De meeting te Circuit Zolder staat in hetzelfde weekend als de FIA Truck Grand Prix gepland;  het derde weekend van september lijkt er dus, meer dan ooit, een vol actie te zullen zijn te Circuit Zolder. De finale van het ETCC 2015, die verreden wordt op het circuit van Enna-Pergusa, werd met één week vervroegd en zal nu plaatsvinden op 11 oktober.

Kalender FIA European Touring Car Cup 2015

03 mei: Hungaroring
21 juni: Slovakiaring
28 juni: Paul Ricard
06 september: Brno
20 september: Zolder
11 oktober: Pergusa

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 23 januari 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons