van der Horst

FIA F3: Monza: Felix Rosenqvist driemaal op pole

Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Felix Rosenqvist (Prema Powerteam) start dit weekend in Monza voor ieder van de drie races van op de pole. De Zweed wist vrijdag in beide kwalificatie sessies de snelste tijd neer te zetten en reed bovendien de snelste tweede tijd in de tweede kwalificatie, goed voor driemaal de pole dus. Rosenqvist krijgt op de eerste startrij eenmaal het gezelschap Jake Dennis (Prema Powerteam) en tweemaal van Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing).
Onder uitstekende weersomstandigheden gingen op het circuit van Monza de kwalificatiesessies voor de vierde manche van het FIA F3 European Championship van start. Felix Rosenqvist was de snelste in de eerste kwalificatie met een tijd van 1:43.766, daarmee was hij 0.183 seconde sneller dan zijn teamgenoot Jake Dennis. Santino Ferrucci (Mücke Motorsport) klokte de derde tijd voor Alexander Albon (Signature) , Raoul Hyman (Team West-Tec F3) en Lance Stroll (Prema Powerteam)
 
Rosenqvist was ongenaakbaar in de tweede sessie en hij pakte opnieuw de pole nu met een tijd van 1:43.417. Charles Leclerc liet de tweede tij noteren en Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) sloot de top drie af. De tweede snelst gereden rondetijd bepaalde de grid voor de derde en laatste race. Ook hier was het Rosenqvist die de beste was, hij ging opnieuw Leclerc , Giovinazzi en Dennis vooraf.

Foto: FIA F3 European Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 30 mei 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons