van der Horst

FIA F3: Monza: Rosenqvist tweemaal winnaar

Podium race 1
Podium race 1
Felix Rosenqvist (Prema Powerteam) heeft de twee races voor het FIA F3 European Championship, die zaterdag op het circuit van Monza warden verreden, gewonnen. Beide wedstrijden kenden een geanimeerd verloop en de tweede race werd zelfs vroegtijdig afgevlagd na verscheidene incidenten. Het is voorlopig nog niet zeker dat Rosenqvist zijn zege in race 2 behoudt, de koersdirectie onderzoekt momenteel een race-incident waarbij de Zweed tegenstander Charles Leclerc uit de baan tikte. Mogelijk loopt Rosenqvist nog een bestraffing op en verliest hij zo de overwinning aan Jake Dennis (Prema Powerteam) die als tweede over de finishlijn kwam.
Start race 1
Start race 1
Rosenqvist was als eerste weg bij het aanfloepen van het groene licht maar de race werd al direct geneutraliseerd wegens een crash bij de start waarna de wagen van Artur Janosz (Eurointernational) van de baan moest gehaald worden. Bij de herstart behield Rosenqvist gemakkelijk zijn leiderspositie en Mikkel Jensen verdrong zijn teammaat Santino Ferrucci van de tweede plaats. Vier rondes later kwamen de wagens van Ferrucci en Jake Dennis met mekaar in contact en de Amerikaan diende de haddoek te werpen. Jensen maakte enkele schuchtere pogingen om bij Rosenqvist aan te klampen maar al snel moest hij zich concentreren op het behouden van zijn tweede plaats tegenover een snel oprukkende Jake Dennis. Antonio Giovinazzi  finishte als vierde nadat hij eerst Lance Stroll had aangereden en alsnog profiteerde van een foutje van Charles Leclerc in de laatste ronde. Leclerc werd nog vijfde voor Raoul Hyman en Pietro Fittipaldi.

De tweede race werd ontsierd door allerlei crashes en incidenten waarbij de safety car verschillende malen moest uitrijden. Uiteindelijk besliste de koersdirectie om de race vroegtijdig af te vlaggen. Felix Rosenqvist won opnieuw maar zijn zege blijft onder voorbehoud tot dat er een besluit valt over zijn verantwoordelijkheid bij een aanrijding met Charles Leclerc. De zwaarste crash was echter die van Lance Stroll (Prema Powerteam), die na een contact met de wagen van Giovinazzi verscheidene malen over de kop ging. Nadat ook Michele Beretta met zijn wagen het luchtruim koos besloot de koersdirectie het hierbij te laten en haalde de rode vlag boven. Jake Dennis werd als tweede gekwalificeerd, Mikkel Jensen (Mücke Motorsport) werd derde voor Santino Ferrucci (Mücke Motorsport) en Brandon Maïsano (Prema Powerteam).   

Foto's: FIA F3 European Champiuonship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 30 mei 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons