van der Horst

FIA F3: Red Bull Ring: Felix Rosenqvist doet goede zaak in het kampioenschap

Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Met een tweede plaats en een zege doet Felix Rosenqvist (Prema Powerteam) een goede zaak in het kampioenschap, de Zweed klimt op naar de tweede plaats in de puntenstand op 17 punten van leider Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin). Bij de start van de eerste race liet de Zweed, die van op de pole startte, zich verrassen door zijn teammaat Jake Dennis, de Zweed kwam niet meer voorbij Dennis die zijn vijfde zege van het seizoen behaalde. In de namiddag maakte Rosenqvist geen fouten, van op de pole gestart leidde hij de wedstrijd van start tot finish. Giovinazzi, nog derde in de eerste race, kwam als tweede binnen in de tweede race.
Jake Dennis - Prema Powerteam
Jake Dennis - Prema Powerteam
De zege in de eerste race werd al beslist bij de start. Jake Dennis, als tweede gestart, kwam beter weg dan Rosenqvist en nam prompt de leiding over. De Brit werd nooit nog echt bedreigd door zijn Zweedse teammaat en reed naar zijn vijfde overwinning van het seizoen. Antonio Giovinazzi tikte als derde aan voor Lance Stroll (Prema Powerteam), George Russell (Carlin) en Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing).

Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Bij de start van de tweede race liet Rosenqvist zich geen tweede maal verrassen, hij nam bij de start resoluut de leiding in handen en zou deze niet meer afstaan. Achter de Zweed ontspon zich een strijd om de tweede plaats tussen Giovinazzi en Lance Stroll (Prema Powerteam), die uiteindelijk naar eerstgenoemde zou gaan. Charles Leclerc kwam als vierde over de lijn en de top vijf werd afgesloten door Alex Albon (Signature). Jake Dennis, in de morgen nog winnaar van race 1, moest zich nu tevreden stellen met een achtste plaats.

Foto's: FIA F3 European Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 2 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons