van der Horst

FIA F3: Red Bull Ring: Rosenqvist en Giovinazzi verdelen de poles

Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Het FIA F3 European Championship doet dit weekend de Red Bull Ring aan en vrijdag was Felix Rosenqvist (Prema Powerteam) tweemaal de snelste bij de kwalificaties. Het leverde de Zweed de poles op voor race 1 en 2. De beste startplaats voor de derde race wordt bepaald aan de hand van de snelste tweede rondetijd uit de tweede kwalificatie en daar was Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) net iets beter dan Rosenqvist.
  • Powercars
De eerste kwalificatie leverde een hattrick op voor het Prema Powerteam, Felix Rosenqvist was in 1:24.510 nipt sneller dan zijn teamgenoot Jake Dennis (1:24.517) , de derde tijd ging naar de Ferrari juniorrijder Lance Stroll die een ronde aflegde in 1:24.701. Antonio Giovinazzi, leider in het kampioenschap, klokte de vierde tijd, Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing) sloot de top vijf af.  

Antonio Giovinazzi - Jagonya Ayam with Carlin
Antonio Giovinazzi - Jagonya Ayam with Carlin
In de tweede kwalificatiesessie wisselden Rosenqvist en Giovinazzi elkaar af aan de top van de tabellen maar de pole voor race 2 ging toch weer naar Rosenqvist (1:24.766), die uiteindelijk 0.234 seconde sneller ging dan de Italiaan. De derde tijd was voor Lande Stroll die Sergio Sette Camara (Motopark) en Markus Pommer (Motopark) vooraf ging. Giovinazzi kreeg dankzij zijn snelste tweede tijd wel de pole in handen voor race 3  en krijgt Rosenqvist naast zich op de eerste lijn, de tweede lijn is voor het Motopark duo Sette Camara en Pommer. Lance Stroll zal als vijfde starten in derde race met naast zich Charles Leclerc.

Foto's: FIA F3 European Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 31 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons