van der Horst

FIA F3: Silverstone: Felix Rosenqvist driemaal op pole

Felix Rosenqvist
Felix Rosenqvist
Lukt het Felix Rosenqvist dit jaar eindelijk om de titel te pakken in zijn vijfde seizoen formule 3? De Zweed is in ieder geval het seizoen goed begonnen, op het circuit van Silverstone waar het FIA F3 European Championship drie races rijdt in het kader van het WEC weekend, zal hij immers driemaal van op de poleposition vertrekken.
In de eerste kwalificatiesessie reed Rosenqvist de snelste ronde in een tijd van 1:51.007. De tweede beste prestatie was voor Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) in 1:51.274. Op de tweede rij voor de eerste race vinden we twee Britten terug met Jake Dennis (Prema Powerteam) voor George Russell (Carlin). Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing) die zich de snelste toonde bij de vrije trainingen, klokte de vijfde tijd.
 
Ook in de tweede kwalificatiesessie toonde Rosenqvist zich de snelste van het veld, nu in een tijd van 1:51.087. Hij bleef ditmaal Charles Leclerc , George Russel en Antonio Giovinazzi voor. Alex Albon, vorig jaar nog actief bij KTR in de Formule Renault, reed in een wagen van Signature de vijfde tijd. De grid voor de derde race wordt bepaald door de tweede snelste ronde per rijder afgelegd in de tweede kwalificatie en ook hier was Rosenqvist de primus. Charles Leclerc zal naast hem plaats nemen op de eerste rij. Verder erd de top vijf vol gemaakt door Antonio Giovinazzi , George Russell en Alex Albon.

Foto: FIA F3 European Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 10 april 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons