van der Horst

FIA GT World Cup: Engel (Mercedes) wint kwalificatierace na straf voor Mücke

Maro Engel - Mercedes SLS AMG GT3
Maro Engel - Mercedes SLS AMG GT3
Maro Engel heeft de kwalificatierace voor de FIA GT World Cup in Macau gewonnen. De Mercedesrijder kon bij de start meteen een plek goedmaken en de Phoenix fabrieks Audi van vijfvoudig Macau winnaar Edoardo Mortara passeren. Vervolgens vertoefde Engel tot aan het vallen van de vlag in tweede positie, achter polesitter Stefan Mücke die met zijn Craft Bamboo Aston Martin V12 Vantage van start tot finish aan de leiding reed.
FIA GT World Cup 2015 in Macau
FIA GT World Cup 2015 in Macau
De Duitser werd achteraf door de stewards bedacht met een straf van 10 seconden omdat hij bij de herstart halverwege de wedstrijd geremd zou hebben nadat hij al aan het accelereren was. Engel, die tijdens de kwalificaties nog zijn Mercedes SLS in de muur parkeerde, erfde zo de winst en de pole voor morgen. Mücke valt daarentegen terug naar P3, achter Mortara die alsnog tweede werd. 

Dylan Derdaele - Porsche 997 GT3 R
Dylan Derdaele - Porsche 997 GT3 R
Renger van der Zande (Mercedes) en René Rast (WRT Audi) vervolledigden de top vijf. Earl Bamber werd voor Porsche zevende (+11.225s), terwijl McLaren met Alvaro Parente en Kevin Estre niet verder kwam dan P9 en P10. Dylan Derdaele bracht de Gulf Racing JP Porsche 997 GT3 R in het zeer competitieve veld als vijftiende over de meet.


--- UITSLAG FIA GT WORLD CUP MACAU (PDF) ---


Foto's: FIA GT World Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op zaterdag 21 november 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons