van der Horst

Silverstone: Strakka Racing stelt debuut Dome S103 uit

Strakka Dome S103
Strakka Dome S103
Nadat de nieuwe Dome S103 van Strakka Racing weinig aan rijden toekwam tijdens de recente tests op Le Castellet, heeft het Britse team besloten om de wagen niet te laten debuteren in Silverstone dit weekend. Ook de 6 Hours of Spa begin mei laat het team aan zich voorbijgaan, al heeft de beperking tot twee krachtbronnen daar ook mee te maken. Strakka Racing zal nu enkele privétests afronden vooraleer de wagen te laten debuteren tijdens... de 24 Uren van Le Mans.
  • Prospeed Competition
Enkele testsessies, gevolgd door de 24 Heures du Mans testdag op 1 juni is al wat Strakka Racing nog rest voor het officiële debuut van de Dome S103 in Le Mans. Niet meteen een droomscenario, temeer de ateliers van het team vlakbij Silverstone gelegen zijn. De Japans-Britse combinatie wil echter geen risico's nemen en dit seizoen gebruiken als een ontwikkelingsjaar om volgend jaar te kunnen focussen op het bedienen van klantenteams. Gezien het team slechts twee motoren ter beschikking heeft, opteert het bovendien om die krachtbronnen te gebruiken in een wagen die naar eigen zeggen volledig op punt staat.

Foto: Strakka Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op maandag 14 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Silverstone.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons